Teismas praneša, kad komisija nurodė, jog nuteistasis Tomas Čaikauskas galiojančių nuobaudų neturi. Buvo skatintas už gerą elgesį, darbą, dalyvavimą pozityvaus užimtumo priemonėse. Jis motyvuotai tęsia darbinę veiklą, aktyviai dalyvauja resocializacijos programose bei palaiko socialinius ryšius su artimaisiais, laisvėje turi tinkamas gyvenimo sąlygas.

Nuteistasis T. Čaikauskas savo prašymą dėl lygtinio paleidimo motyvavo sunkia tėvų sveikatos būkle.

Atsiliepimą pateikęs Kauno apygardos prokuratūros prokuroras prašė komisijos nutarimo dėl lygtinio paleidimo netvirtinti. Teismas, atsižvelgęs į visus surinktus duomenis ir motyvuotą prokuroro nuomonę, teikimą nusprendė atmesti ir lygtinio paleidimo netaikyti.

Nutartyje pažymima, kad pastebimas nuteistojo T. Čaikausko kriminalinių nuostatų palaikymas. Tai reiškia, kad nuteistasis nekeičia savo pažiūrų, nesiekia savo elgesio kreipti pozityvia, moralinėmis nuostatomis paremta linkme.

Iš socialinio tyrimo išvados matyti, kad ankstesnio vertinimo metu nuteistasis reiškė ištikimybę savo bičiuliams, ilgą laiką nesilaikė nustatytos tvarkos, darė pažeidimus.

Vis dar išlieka rizika, kad nuteistojo negebėjimas atsiriboti nuo jį destabilizuojančios aplinkos gali skatinti pakartotinio nusikalstamo elgesio raišką.

2023 m. gruodžio 4 d. Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmų nutartimi nuspręsta atsisakyti patvirtinti Lygtinio paleidimo iš laisvės atėmimo vietų įstaigos komisijos nutarimą taikyti nuteistajam T. Čaikauskui lygtinį paleidimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją