Kauno apylinkės teismo 2024 m. sausio 9 d. nutartimi įtariamajam G. Filipavičiui buvo paskirta kardomoji priemonė – suėmimas už akių, esant pagrįstam manymui, jog jis bėgs (slėpsis) nuo pareigūnų, trukdys procesui ir darys naujas nusikalstamas veikas.

Įtariamasis buvo sulaikytas 2024 m. sausio 9 d. vakare. Kauno apylinkės teismo 2024 m. sausio 10 d. nutartimi buvo palikta galioti Kauno apylinkės teismo 2024 m. sausio 9 d. nutartis, kuria jam buvo paskirta kardomoji priemonė – suėmimas, ir nustatytas suėmimo terminas 3 mėnesiams, terminą skaičiuojant nuo įtariamojo sulaikymo dienos.

Minėtą nutartį įtariamojo gynėjas prašė panaikinti ir skirti švelnesnes kardomąsias priemones – namų areštą ir intensyvią priežiūrą.

Neviešo teismo posėdžio metu prokuroras prašė įtariamojo gynėjo skundą atmesti kaip nepagrįstą, o įtariamojo gynėjas – tenkinti.

Išnagrinėjusi skundo argumentus, skundžiamą teismo nutartį ir visą pateiktą medžiagą, Kauno apygardos teismo teisėjų kolegija konstatavo, kad Kauno apylinkės teismo 2024 m. sausio 10 d. nutartis yra teisinga ir teisėta, griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo terminas paliktas galioti pagrįstai, esant įstatyme numatytiems pagrindams ir sąlygoms.

Teisėjų kolegija pritarė argumentams, kad būdamas laisvėje ir siekdamas išvengti gresiančios griežtos bausmės – laisvės atėmimo, įtariamasis gali bėgti (slėptis) nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro, ar teismo, todėl nėra išnykęs BPK 122 straipsnio 1 dalies 1 punkte numatytas kardomosios priemonės – suėmimo pagrindas. Taip pat teisingai nustatytas ir kitas pagrindas – kad būdamas nesuimtas įtariamasis gali trukdyti procesui.

Teisėjų kolegija padarė išvadą, kad šioje proceso stadijoje nėra pagrindo įtariamajam skirti švelnesnių kardomųjų priemonių.

Nutartis įsigalioja nuo jos priėmimo dienos ir yra neskundžiama.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)