Moteris aiškino, kad „išnešti“ reiškia „pavogti“. „Yra specialūs maišeliai, į kuriuos įsidėjus kvepalus ir nešantis juos iš parduotuvės, brūkšninis kodas nesukelia jokio garso signalo“, - atviravo moteris.

Pasitikėjimo nekelianti prekiautoja parodė turimus kvepalus: „Versace“, „Chanell“ ir kitus, kurių kaina parduotuvėse prasideda nuo 200 lt už 30 ml buteliuką.

Iš Panevėžio atvykusi moteris, neatsižvelgdama į kvepalų buteliukų talpą, kiekvieną jų parduoda už 120 Lt. Iš pažiūros kvepalai atrodo originalūs, supakuoti, paženklinti brūkšniniu kodu. Tiesa, praplėšti pakuotę ir apžiūrėti buteliuko prekiautoja neleido.

Panevėžietė teigė dirbanti kitam žmogui. Jos dienos uždarbis priklauso nuo parduotų kvepalų kiekio. Nei kas jai vadovauja, nei kiek ji uždirba per dieną, moteris pasakyti nepanoro. Apie „stebuklingus“ maišelius, į kuriuos prisivogus kvepalų galima nepastebėtam išsmukti iš „KristiAnos“, prekiautoja taip pat neatviravo.

Pas moterį kvepalų galima ir užsisakyti. Tereikia užrašyti jų pavadinimą ir, kaip tikino prekiautoja, jau po savaitės jų turėtų. Panevėžietė pasakojo, kad alytiškiai jos siūlomus kvepalus perka noriai.

Savo telefono numerio moteris nedalija. Sako, kad dažnai jį keičia, o ir pasakyti jį kitiems, jai nėra paranku.

AlytusPlius.lt žiniomis, tokių prekiautojų siūlomi kvepalai tikrai nėra originalūs. Sukčiautojai įsidrąsina padirbti „KristiAnos“ kvepalų lipdukus ir, sakydami, kad kvepalai yra vogti, stengiasi įtikinti pirkėjus jų originalumu: jei vogti, vadinasi, originalūs.

Pasak Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausiosios specialistės Kristinos Janulevičienės, dažniausiai neva originalūs kvepalai būna padirbti.