Kaip Eltą informavo Kauno apylinkės teismo atstovė spaudai Tautvilė Merkevičiūtė, teismo posėdžio metu visi septyni kaltinamieji atsisakė duoti parodymui, nurodę, kad tai galės padaryti po visų proceso dalyvių apklausų.

Dėl to, anot T. Merkevičiūtės, penktadienį teisme pradėtos kitų proceso dalyvių apklausos.

Pasak teismo atstovės spaudai, vienas iš nukentėjusiųjų byloje apklausos metu sakė apie muštynes Laisvės alėjoje nieko neprisimenantis.

„Vienas iš nukentėjusiųjų (kuris teismo jau buvo prašęs panaikinti jam nukentėjusiojo statusą ir teismas tokį prašymą atmetė), teigė, kad kažkuriuo momentu prarado sąmonę ir iš viso nieko neprisimena. Jis posėdžio metu dar kartą teismui pabrėžė, kad nelaiko savęs nukentėjusiuoju, nors tai buvo konstatuota remiantis atitinkamomis specialistų išvadomis“, – pasakojo T. Merkevičiūtė.

Anot jos, kadangi asmuo teigė, kad neprisimena įvykio aplinkybių, posėdžio metu teisėja pagarsino ikiteisminio tyrimo metu duotus parodymus, kurie buvo išsamesni.

Penktadienį teismo posėdžio metu buvo apklausta ir liudytoja – kaltinamojo sutuoktinė, vežusi tiek vyrą į gydymo įstaigą, tiek kitą įvykyje dalyvavusį nukentėjusįjį.

„Ji taip pat laikėsi pozicijos, kad jos vyras įvykio metu nenukentėjo, teigė, kad neprisimena įvykio aplinkybių, o atsakinėdama į klausimus nurodė priešingas įvykio aplinkybes, nei jas nurodė ikiteisminio tyrimo metu“, – nurodė T. Merkevičiūtė.

Teisme taip pat buvo apklaustos dvi liudytojos, gydytoja suteikusi pirmąją pagalbą Laisvės alėjoje bei gydytoja reanimalotologe-anesteziologe, kuri apžiūrėjo atvykusius nukentėjusiuosius, skyrė jiems įvairius medicininius tyrimus.

Kitame teisiamajame teismo posėdyje byloje, kuris vyks birželio 6 d., planuojama tęsti proceso dalyvių apklausas.

ELTA primena, kad byla dėl išpuolio Kaune, Laisvės alėjoje, teismui perduota 2023 m. gruodžio mėnesį. Kauno apylinkės teismui perduotoje baudžiamojoje byloje kaltinimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo bei nesunkaus sveikatos sutrikdymo pareikšti septyniems iš devynių muštynėse dalyvavusių vyrų.

Kaltinimai pareikšti Juozui Minkevičiui, Tadui Mučinskui, Lukui Ščerbinskui, Karoliui Kavaliauskui, Edgarui Rezajevui, Vitalijui Zakrževskiui, Rokui Sipavičiui.

Bylos duomenimis, praėjusių metų, rugpjūčio mėnesį, dienos metu, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai gavo pranešimą, kad Laisvės alėjoje, vienoje restorano lauko erdvių, kaukėtų vyrų grupė užpuolė prie staliuko sėdėjusius keturis vyrus ir moterį. Anot teisėsaugos, kaukėti asmenys kumščiais, metaliniais strypais, kastetais, peiliais ir kitais daiktais panaudojo prieš juos fizinį smurtą ir sutrikdė viešąją tvarką.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją