Kaip informavo Policijos departamentas, sausio 13 d., apie 0 val. 15 min., Vilniuje, Sausio 13-osios g., sulaikytas paieškomas nuteistasis (gim. 1987 m.).

Teigiama, kad 2023 m. gruodžio 21 d., apie 16 val. 30 min., pabėgo iš Lietuvos kalėjimų tarnybos Pravieniškių kalėjimo.

Pirminiais duomenimis, pareigūnai sučiupo už vagystes nuteistą Robertą Visockį.

Vyras uždarytas į Vilniaus apskr. VPK areštinę.

Slapstėsi daugiabučio rūsyje

Lietuvos kalėjimų tarnybos Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnai, bendradarbiaudami su Kauno ir Vilniaus apskrities vyriausiųjų policijos komisariatais, atlikę tyrimą nustatė nuteistojo slapstymosi vietą ir jį sulaikė.

Išanalizavus paieškos metu gautus duomenis, buvo nustatyta, kad bėglys slepiasi sostinėje, vieno daugiabučio namo rūsyje. Įtariama, kad jam padėjo asmuo, kuris pats vos prieš kelias dienas grįžo iš laisvės atėmimo vietos.

Sulaikymo operacijoje dalyvavo ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato specialiosios paskirties skyriaus pareigūnai.

Pabėgo perlipęs tvoras

Delfi primena, kad aiškėja, kad R. Visockis iš kalėjimo pabėgo perlipęs net tris tvoras, pabėgimui jis panaudojo kalėjime esančias kopėčias.

Delfi.lt šaltinių teigimu, kalėjimo pareigūnai bėglį pastebėjo ir net į orą buvo paleidę įspėjamąjį šūvį, tačiau tai šio nesustabdė.

Po jo pabėgimo policijos pareigūnai užregistravo keletą nusikaltimų, kurie atitinka R. Visockio braižą – Rumšiškėse (Kaišiadorių r.) ir Kaune buvo apvogti keli gyvenamieji būstai, iš jų pavogti tik šilti drabužiai, maistas.

Dėl kalinio pabėgimo iš Pravieniškių 2 kalėjimo yra pradėtas ne tik ikiteisminis tyrimas, bet ir tarnybinis patikrinimas, kurio metu aiškinamasi, kodėl tądien budėję pareigūnai neužkirto kelio nuteistojo pabėgimui.

Tiesa, už kalinių priežiūrą atsakingi prižiūrėtojai nuo pareigų nėra nušalinti. Šio tyrimo metu tiriama, kaip R. Visockis kalėjime galėjo gauti kopėčias ir jas laisvai panaudoti pabėgimui. Neatmetama versija, kad kai kurie pareigūnai galėjo sudaryti sąlygas kaliniui pasprukti – užsimenama, kad kalėjime vyksta kova dėl vadovaujančių postų, todėl dėl šio pabėgimo nemalonumų gali turėti kai kurie aukštas pareigas užimantys pareigūnai.

Daugiau skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)