Į šį klausimą turėtų nustatyti ekspertai, kuriuos nutarė į pagalbą pasitelkti Vilniaus miesto apylinkės teismas – ketvirtadienį Eglė Gruodienė nutarė svarstyti klausimą dėl rašysenos ekspertizės paskyrimo. Per ją turėtų paaiškėti, ar ant voko, kuris buvo atsiųstas į kalėjimą, yra J. Daktarienės rašysena.

Tokią nutartį teismas priėmė išnagrinėjęs 76 metų J. Daktarienei iškeltą administracinio teismo pažeidimo bylą dėl draudžiamų daiktų perdavimo nuteistajam – vietoj nutarimo byloje teisėja nusprendė atnaujinti įrodymų tyrimą.

Kiek laiko užtruks ekspertizė, dar neaišku, tačiau jos atlikimo gali tekti laukti ir gerą pusmetį.

J. Daktarienei byla buvo iškelta po įvykio pavasarį, kai kovo 17 d. Lukiškėse buvo gautas J. Daktarienės vardu parašytas laiškas H. Daktarui.

Atplėšus voką paaiškėjo, kad jame yra įdėta mobiliojo ryšio SIM kortelė. Tiesa, ant voko buvo užrašytas netikslus J. Daktarienės namų adresas – buvo nurodytas ne to buto numeris.

Be to, vokas išsiųstas iš Savanorių pr., o moteris gyvena Naujalio g. – iki tos vietos yra didelis atstumas.

Pažeidimo protokolas J. Daktarienei buvo surašytas gegužės 3 d. Kauno Santakos policijos komisariate, o byla perduota Vilniaus teismui, nes pažeidimas padarytas šiame mieste.

J. Daktarienė kategoriškai neigė jai mestus kaltinimus ir tikino, kad dar neišprotėjo, jog taip elgtųsi – pensininkė įsitikinusi, kad kažkas bandė pakenkti jos sūnui.

„Kažkam reikėjo keršto, aš dar neišprotėjusi, nepamirštu, ką siunčiu sūnui, – teisme kalbėjo J. Daktarienė. – Henrikas niekada neprašė jokių kortelių, nei telefonų, jis man į namų laidinį telefoną skambina, ir žmonai į namus skambina, mums nėra jokio tikslo tą kortelę perduoti. Jis tiek metų būna įkalinimo įstaigoje, ir niekada neprašė.“

J. Daktarienė pabrėžė, kad žino, jog suimtiesiems ir nuteistiesiems negalima siųsti SIM kortelių, tačiau džiaugėsi, kad H. Daktarui buvo atsiųsta tik SIM kortelė.

„Ką aš jam siųsiu tokius dalykus, visa laimė, kad įdėjo kortelę, o ne narkotikų maišiukuose, – sakė pensininkė. – Ar aš tokia kvaila būsiu, kad atsiųsiu kortelę? Sūnus iš karto pasakė, kad čia ne mano mamos laiškas. O ten buvo tuščias vokas, tik SIM kortelė įdėta.“

H. Daktaro motina įsitikinusi, kad buvo apšmeižta. Ir ne tik ji, bet ir jos sūnus.

„Dėl ko mane reikia šmeižti? – klausė ji. – Nėra tikslo siųsti SIM kortelę – kaip aš galiu savo amžiuje tokią gėdą daryti, kaip pakenkti sūnui, manau, kad kažkas padarė.“

Pasak jos, pareigūnai po laiško gavimo atliko kratą H. Daktaro kameroje, tačiau jokių draudžiamų daiktų nerado.