H. Daktaro ir jo advokato teismui pateiktuose dokumentuose buvo nurodyta, kad Visuomenės sveikatos centras nustatė, jog įtariamasis kalinamas higienos normų neatitinkančiomis sąlygomis – esą rūsyje esančioje kameroje yra ne tik per didelė drėgmė, bet ir nepakeliamas šaltis (maždaug 13 laipsnių temperatūra).

Pasak teismo, kalėjimo administracija nedelsiant privalo pasirūpinti, kad nebūtų pažeidžiamos įtariamojo teisės ir jis nebūtų daugiau kankinamas.

Tokią nutartį Lietuvos apeliacinis teismas priėmė nagrinėdamas H. Daktaro skundą dėl jam pratęstos griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo. Teismas nusprendė, kad labai sunkiais nusikaltimais kaltinamas H. Daktaras pagrįstai laikomas suimtas, nes paleistas į laisvę gali pabėgti ar pasislėpti.

Tuo metu H. Daktaras teisme aiškino, kad į laisvę nori ištrūkti ir dėl nepakeliamų kalinimo sąlygų – esą dėl didelio šalčio ir drėgmės jis turi problemų dėl prostatos.

Įkalinimo sąlygomis kaltinamasis skundėsi ir anksčiau, tačiau jo prašymai pagerinti kalinimo sąlygas liko neišgirsti. H. Daktaras taip pat siekė, kad būtų perkeltas į Šiaulių tardymo izoliatorių – esą iš čia yra paprasčiau pasiekti Klaipėdos apygardos teismą, kuriame yra nagrinėjama „daktarų“ grupuotės baudžiamoji byla.