Pirmadienį Vilniaus miesto 3 apylinkės teisme išklausęs vieną iš slapta darytų įrašų nuo pareigų laikinai nušalintas G. Gedminas pareiškė, kad jame nieko, išskyrus gatvės triukšmą ir paukščių čiulbėjimą, jis negirdėjo. Kai teisme buvo išklausytas dar vienas įrašas, kurio metu buvo užfiksuotas G. Gedmino telefoninis pokalbis asmeniniu telefonu, kurį per kratą pareigūno kabinete rado Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai, kaltinamasis ėmė gintis: „Yra tikimybė, kad čia yra montažas... Reikia atlikti ekspertizę ir nustatyti, ar čia mano balsas“.

Vietoj to, kad teismui papasakotų savo versiją dėl jam pateiktų kaltinimų, 16 metų policijoje dirbantis pareigūnas pareiškė, jog jam dar reikia laiko susipažinti su baudžiamosios bylos medžiaga. Ir tik tada esą jis svarstys, ar duoti parodymus, ar ne. Teismas leido dar jam pagalvoti, tiesa, neilgai, iki balandžio 4-osios.

Vilniaus apygardos prokuratūra G. Gedminą kaltina ne tik kyšio reikalavimu ir jo paėmimu, bet ir dokumento suklastojimu bei panaudojimu ir piktnaudžiavimu tarnyba.

Bylos duomenimis, atlikdamas ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo G. Gedminas praėjusių metų balandžio 1-ąją susitiko su įtariamuoju Aleksandru Ponidzelskiu (jis anksčiau taip pat yra dirbęs Ekonominėje policijoje) ir iš jo pareikalavo tūkstančio eurų. Už tai tyrėjas žadėjo nutraukti ikiteisminį tyrimą jo atžvilgiu – mat šiuo metu „Danske Banke“ Probleminių kreditų departamento skolų valdymo vyr. specialistu dirbantis A. Ponidzelskis vienai moteriai buvo padėjęs pigiai įsigyti vieną įmonę, tačiau ši liko nepatenkinta jo suteiktomis paslaugomis ir jį dėl galimo sukčiavimo apskundė policijai.

Dalį pinigų – tūkstantį litų – A. Ponidzelskis pareigūnui perdavė rugpjūčio 16-ąją, sostinės Antakalnio mikrorajone, prie Šilo tilto, automobilyje „Nissan Sunny“. Dar 1,5 tūkst. Lt pareigūnas kaltinamas paėmęs po mėnesio savo darbo kabinete.

Šiuos pinigus A. Ponidzelskis davė su pareigūnų žinia, bet po jų perdavimo kratą G. Gedmino darbo kabinete atlikę operatyviniai darbuotojai pinigų taip ir nerado. Kur jie, G. Gedminas nesako – jis atsisako duoti parodymus.

Tyrimo metu nustatyta, kad G. Gedminas labai aktyviai siekė gauti pinigus – jis A. Ponidzelskiui ne kartą rašė SMS žinutes. Kartą jis net buvo nuvykęs į įtariamojo darbovietę bei jo darbdaviui išsiuntė suklastotą raštą.

Nors G. Gedminas dar nedavė parodymų, tačiau jis tikina, kad savo kaltės nepripažįsta.