Tauragės rajono apylinkės teismo kovo 17 d. paskelbtame nuosprendyje V. Sabaitis išgirdo, kad užtenka jo žiauraus elgesio įrodymų. Jis pripažintas kartu su J. Giedra kartu seksualiai išnaudoję Ringalių kaimo gyventoją.

V. Žiobris pripažino kaltu ne tik dėl seksualinio prievartavimo, bet ir dėl smurtinio nusikaltimo.

Išnagrinėjęs baudžiamąją bylą teismas nustatė, kad kaltinamieji V. Sabaitis, J. Giedra ir V. Žiobris praėjusių metų liepos 19 d., apie 21 val. buvo Tauragės r., Ringalių k., kur kartu girtavo.

Teismas informuoja, kad būdami apsvaigę nuo alkoholio, panaudodami jėgą, fizinę prievartą, grasindami, kad tuoj užmuš, V. Sabaitis įspyrė vieną kartą į nugarą nukentėjusiajam, o J. Giedra sudavė 4 kartus šlepete į veido sritį ir, panaudodami psichologinį smurtą, privertė auką tenkinti J. Giedros lytinę aistrą oraliniu būdu.

Tuo metu kai J. Giedra seksualiai prievartavo nukentėjusįjį oraliniu būdu, V. Sabaitis sudavė nukentėjusiajam kumščiu smūgį į šoną.

Tęsdami psichologinio ir fizinio smurto naudojimą nukentėjusiojo atžvilgiu, pastarasis buvo priverstas tenkinti lytinę aistrą oraliniu būdu gulinčiam lovoje V. Žiobriui. Po to V. Sabaitis sudavė ne mažiau 5-6 smūgius į įvairias kūno vietas nukentėjusiajam, tuo padarydamas nežymų sveikatos sutrikdymą, ir išsivedęs nukentėjusįjį laukan, oraliniu būdu tenkino savo lytinę aistrą prieš jo valią.

Tokiais savo veiksmais V. Sabaitis, J. Giedra ir V. Žiobris, veikdami bendrininkų grupėje, seksualiai prievartavo nukentėjusįjį.

Be to, kaltinamasis V. Sabaitis, pasišalindamas iš išprievartauto vyro namų, pagrobė mobiliojo ryšio telefoną, priklausantį nukentėjusiajam.

Kaltinamasis V. Žiobris dar 2012 metais liepos 8 d. padarė ir kitą nusikaltimą. Jis, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kilusio konflikto metu, tyčia sudavė kumščiu į veidą motinos sugyventiniui, spyrė į smakrą, tampė už plaukų, padarydamas smakro odos nubrozdinimą, muštines žaizdas nugaroje, t. y. nežymų sveikatos sutrikdymą.

V. Žiobrys, jį sustabdyti norėjusiai motinai tyčia sudavė į nugarą kauptuku, po to per ranką, padarydamas nežymų sveikatos sutrikdymą.

Kaltinamasis V. Sabaitis teismo posėdžio metu kaltės dėl seksualinio nepripažino, o dėl mobiliojo ryšio telefono vagystės kaltę pripažino tik iš dalies.

Kaltinamasis J. Giedra teismo posėdžio metu kaltės dėl seksualinio prievartavimo nepripažino.

Kaltinamasis V. Žiobris teismo posėdžio metu kaltės dėl seksualinio prievartavimo nepripažino, o dėl nežymaus motinos ir jos sugyventinio sveikatos sutrikdymo kaltę pripažino visiškai.

Teismas, iš ikiteisminio tyrimo metu surinktų ir teisminio nagrinėjimo metu patikrintų įrodymų, daro išvadą, kad kaltinamieji įvykdė inkriminuojamas veikas. Jų kaltė įrodyta byloje esančia medžiaga.

Kaltinamasis V. Sabaitis praeityje teistas, teistumai neišnykę, įrašytas psichiatrinėje ir narkologinėje įskaitoje, todėl skiriant jam bausmę atsižvelgta į jo atsakomybę sunkinančią aplinkybę, į tai, kad padarė nusikaltimus, iš kurių vienas yra sunkus, todėl jam paskirta galutinė subendrinta bausmė - laisvės atėmimas 4 metams.

Kaltinamasis J. Giedra praeityje buvo teistas, tačiau teistumas neišnykęs, įrašytas psichiatrinėje ir narkologinėje įskaitoje, todėl skiriant jam bausmę atsižvelgta į nusikaltimo pavojingumo visuomenei laipsnį, į kaltinamojo atsakomybę sunkinančią aplinkybę, į tai, kad padarė sunkų nusikaltimą, jam paskirta bausmė - laisvės atėmimas 4 metams.

Kaltinamasis V. Žiobris praeityje neteistas, įrašytas psichiatrinėje ir narkologinėje įskaitoje, todėl skiriant jam bausmę atsižvelgta į nusikaltimo pavojingumo visuomenei laipsnį, į kaltinamojo V. Žiobrio atsakomybę sunkinančią aplinkybę, į tai, kad padarė sunkų nusikaltimą, jam paskirta bausmė - laisvės atėmimas 3 metams.

Laisvės atėmimo bausmę kaltinamiesiems paskirta atlikti pataisos namuose.

Iš visų kaltinamųjų priteista solidariai Valstybinei ligonių kasai prie Sveikatos apsaugos ministerijos 49,31 Lt žalai atlyginti ir nukentėjusiajam 10000,00 Lt neturtinei žalai atlyginti.

Šis teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.