Kelių policijos pareigūnai suskaičiavo, kad reido metu vien Lietuvos teritorijoje patikrino apie 450 transporto priemonių. Daugiausia užfiksuotų pažeidimų ne kartą jau baigėsi tragedija - nemažai vairuotojų nepaiso draudimų lenkti prastai matomoje kelio atkarpoje, nors tai žymima ištisinėms juostomis ir ženklais, o pasiteisinimai beveik visų vienodi: „nepastebėjau“,„skubu“. O štai draudžiamojoje vietoje kitą automobilį aplenkusi „Volvo“ vairuotoja prisipažino: „man dėl to labai gėda“.

o štai greičio mėgėjų dieną pasitaikė ne tiek ir daug. Tiesa, prabangaus BMW vairuotojas iš Latvijos, įkliuvęs Lietuvoje, prisipažino, kad mūsų šalyje jam tai pirma pažintis su policija. O štai Latvijoje pareigūnų jis sutinka kur kas daugiau, nors dirba tarptautinėje kompanijoje ir kone kasdien važinėja iš savo šalies į Lietuvą, dažniausiai - į Panevėžį ir Vilnių.

„Gera mašina, tiesiog pati provokuoja paspausti greičio pedalą, o dar pamačiau, kad kažkokia neaiški mašina ėmė vytis, galvojau, kad kokie banditai“, - dėstė rusakalbis vyras, kurio greitį užfiksavo nežymėtais policijos automobiliais reide dalyvavę pareigūnai.

Vyras pasakojo, kad Latvijoje visi policijos pareigūnų automobiliai, patruliuojantys keliuose, yra pažymėti skiriamaisiais ženklais, todėl jis ir nustebo, kad Lietuvoje sustabdė kitos automobilis.

BMW vairuotojas praskriejo nemenku greičiu. Jau gavęs baudą DELFI prisipažino, kad gali džiaugtis, mat 132,5 km per valandą greitis, toje atkarpoje, kur leistinas - 90, toli gražu nebuvo jo rekordas ir galėjo netekti vairuotojo pažymėjimo.

O štai su policija anksčiau reikalų turėjęs „Audi A8“ vairuotojas savo elgesiu kelyje Panevėžys-Pasvalys-Ryga, atkreipė dar į reidą tik vykusių vykusių pareigūnų dėmesį. Situacija gavosi gana kuriozinė - pažymėjimo neturintis vairuotojas važiavo neviršydamas greičio, mandagiai praleido nežymėtą policijos pareigūnų automobilį, o jiems pravažiavus staiga pasuko į šalutinį kelią ir nurūko, paskui save palikęs dulkių debesį. Pareigūnams tai sukėlė įtarimų ir jie nusprendė pasivyti bei patikrinti „Audi A8“ vairuotoją. Bėgliui nepasisekė - jo pirmas pasirinktas šalutinis kelias vedė iki pastato tvoros. Čia pareigūnai su juo ir pabendravo.

Paaiškėjo, kad jaunas vairuotojas neturi teisės vairuoti - pažymėjimas jau atimtas. Kuriozinė situacija - protokolą pildė tas pas Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnas, su kuriuo vairuotojui teko bendrauti, kai prarado vairuotojo pažymėjimą.

Dar vienam pažeidėjui sunkiai sekėsi laikytis ramiai, ėmė drebėti rankos paduodant dokumentus. Paaiškėjo, kad tai jo pirmas policijos užfiksuotas pažeidimas - lenkė draudžiamojoje vietoje.

Pr kelias patruliavimo valandas Lietuvos kelių policijos tarnyba nustatė 27 kelių eismo taisyklių pažeidimus, keliančius grėsmę eismo saugumui, įtakojančius saugų vairavimą ir atsakingą dalyvavimą eisme. Nustatyti 7 pavojingo įvažiavimo į priešpriešinę eismo juostą atvejai – kaip žinia, būtent šie pažeidimai dažniausiai lemia tragiškus eismo įvykius kelyje „Via Baltica“. Taip pat buvo nustatyti 6 mobiliojo ryšio telefonų vairuojant naudojimo atvejai, 5 leistino greičio viršijimo atvejai, taip pat nustatyti 5 krovininių automobilių vairuotojų padaryti pažeidimai.

Trišalio reido kelyje „Via Baltica“ metu buvo vykdomas viešas ir neviešas patruliavimas tarnybiniais automobiliais ir motociklais. Bendros priemonės metu pareigūnai turėjo galimybę susipažinti su kaimyninių šalių policijos pareigūnų naudojamais tarnybiniais automobiliais ir motociklais, jų įranga, pasidalinti patirtimi ir įgūdžiais.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, šiais metais kelyje „Via Baltica“, žuvo 5 žmonės. Š. m. sausio 1 d. – balandžio 30 d. šiame kelyje įvyko 77 eismo įvykai, buvo sužeista 15 žmonių.

Per tą patį praėjusių metų laikotarpį kelyje įvyko 97 eismo įvykai, 12 eismo įvykių metu buvo sužeista 14 žmonių, žuvo 4 žmonės. 2015 metais „Via Baltica“ Lietuvos teritorijoje įvyko 271 eismo įvykis, iš jų 56 eismo įvykiuose nukentėjo žmonės - 19 žuvo ir 69 buvo sužeisti.

Tarptautinis koridorius E67 pasižymi didžiule apkrova, ji naudoja įvairūs eismo dalyviai – lengvieji automobiliai, sunkvežimiai, krovininis ir ūkio transportas, pėstieji, dviratininkai, vadeliotojai ir kiti eismo dalyviai, kurie dažnai sukelia pavojingas situacijas ir lemia tragiškus eismo įvykius. Lietuvoje bendras „Via Baltica“ ilgis yra 269,47 km., jį sudaro penki magistralinės reikšmės keliai.

Lietuvos kelių policijos tarnyba ir ateityje glaudžiai bendradarbiaus su kaimyninių šalių – Latvijos ir Estijos kelių policijos padaliniais ir vykdys bendrą veiklą eismo saugumo užtikrinimo srityje.