Pranešė pasieniečiai

Pranešimas apie ieškomą 2020 m. pagamintą BMW M5 gautas iš pasienyje su Lenkija dirbančių pareigūnų.

Jie informavo, kad mašinoje sumontuoto GPS duomenys rodo, jog gruodžio 5 d. Lenkijoje pavogtas automobilis yra Lietuvoje.

Švenčionių policija automobilį pastebėjo apie 18 val. 40 min. Jis sustabdytas kelio Vilnius-Švenčionys-Zarasai 75-ame km.

Automobilio vairavęs vyras (gim. 1995 m.) uždarytas į Vilniaus apskrities policijos areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Nusikalstamu būdu gauto didelės vertės turto įgijimo arba realizavimo.

Vairuotojas - pažeidimų rekordininkas

Besiaiškinant aplinkybes paaiškėjo, kad Lenkijoje vogto BMW M5 vairuotojas yra žinomas policijos pareigūnams. Teisė vairuoti iš jauno vyro buvo atimta jau seniai dėl vairavimo neblaiviam, bet tai jo nesulaikė.

Vien šiais ir praėjusiais metais greitį jis viršijo net 216 kartų, o iš viso jo sąskaitoje pareigūnai suskaičiavo bene keturis šimtus įvairių administracinių teisės pažeidimų.

Vairavimu neblaiviam ir neturint teisės vairuoti bei greičio viršijimais pažeidimų sąrašas neapsiribojo – jaunas vyras nemokėjo už įsipiltus degalus, palikdavo mašinas neįgaliųjų vietoje, nemokėjo už stovėjimą mokamoje aikštelėje.

Jis pareigūnams pateikdavo Ispanijoje išduotą vairuotojo pažymėjimą, kuris taip pat buvo sulaikytas.

Mėgsta brangius automobilius

Pažeidėjas pasižymėjo ypatingu pomėgiu vairuoti prabangius automobilius – beveik visi pažeidimai buvo padaryti vairuojant skirtingų modelių „Porshe“, „Mercedes“ ir BMW automobiliais.

Pareigūnų skiriamas tūkstantines baudas vyras laikas nuo laiko sumokėdavo. Šį kartą su vogtu automobiliu sulaikytas pažeidėjas areštinėje praleis ilgesnį laiką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)