Kauno apylinkės prokuratūros prokuroras Donatas Jačiauskas teismo prašė leidimo merginą suimti vieno mėnesio laikotarpiui. Teismas prokuroro prašymą tenkino iš dalies – narkotinių medžiagų platinimu įtariama 23 metų mergina suimta 16-ai dienų.

Kaip DELFI teigė D. Jačiauskas, Ž. R. su įkalčiais buvo sulaikyta šeštadienį Kaune. Įtariama, kad moteris supirkinėjo kanapes iš S. Karosevičiaus, kuris savaitgalį sukėlė tikrą dramą Antanašės kaime (Rokiškio r.).

Pirminiais duomenimis, po apsilankymo pas Ž. R. pareigūnai išvyko į Antanašę.

DELFI primena, kad drama Rokiškio r. esančioje Antanašėje prasidėjo šeštadienio vakarą, kai čia atvyko Kauno vyriausiojo policijos komisariato policijos pareigūnai, tiriantys narkotikų platinimo bylą. Buvo įtariama, kad į Antanašę atsikraustęs kaunietis S. Karosevičius (gim. 1967 m.) apleistame buvusiame valgyklos pastate augina kanapes.

Pareigūnai ketino atlikti kratą, tačiau S. Karosevičius pasipriešino - negyvenamose patalpose apsistatęs dujų balionais ir apsiginklavęs kovine granata vyras grasino susisprogdinti. Be to, jis turėjo ir pistoletą. Kaip vėliau paaiškėjo – dujinį.

Sekmadienio popietę "Aras", nusprendus, kad įkalbėti nepavyks, pasirengė šturmui. Pareigūnai matė, kad S. Karosevičius kartais įkiša žiedą į granatą ir padeda ją. Buvo nuspręsta tokiu momentu atakuoti. Šturmas turėjo įvykti už 5-10 minučių, bet tuo metu vyriškis staiga puolė į lauką su granata rankoje.

Kauno apskrities policijos VPK viršininko pavaduotojas Darius Žukauskas akimirksniu čiupo už rankos su granata, kad S. Karosevičius negaletų atgniaužti pirštų (paleidus granatos plunksną sprogimas įvyksta per 3-4 sekundes). Iškart puolė ir greta buvę "Aro" kovotojai.

Manoma, kad S. Karosevičius buvo nusprendęs susisprogdinti taip, kad kartu žūtų ir policininkai.

Sulaikius įtariamąjį, pareigūnai pagaliau atliko kratą pastate. Įtarimai pasitvirtino - aptikta kanapių auginimo laboratorija. Joje augo kelios dešimtys narkotinių augalų.