Skelbiama, kad šuns sukandžiotas vyras kelias dienas praleido ligoninėje.

Apie tokią išmoka sužinota policijai pateikus prašymą remiantis Informacijos laisvės aktu pateikti informacijos apie tai, kiek žmonių per pastaruosius trejus metus padavė į teismą Notingemšyro  grafystės policiją dėl apkandžiojimo.

Policijos atstovas sakė, jog negali komentuoti individualių atvejų. Tačiau jis pažymėjo: „Kai žmogų ar įtariamąjį apkandžioja policijos šuo, yra daug galiojančių procedūrų siekiant užtikrinti, kad tai bus užprotokoluota, išanalizuota ir įvertinta, ar būtina imtis kokių tolimesnių veiksmų, įskaitant kreipimąsi į Nepriklausomą skundų prieš policiją komisiją.“

„Pareigūnas su šunimi visuomet informuoja įtariamąjį nejudėti ir nebėgti. Kai kuriais atvejais tokie nurodymai yra ignoruojami, o šunys yra išmokyti vytis ir sulaikyti žmones. Jie sulaiko žmones, o tokiais atvejais šie gali būti apkandžioti“, – pridūrė policijos atstovas.

Iš viso per trejus metus Notingemšyro grafystės policija kompensacijoms šunų apkandžiotiems šešiems žmonėms sumokėjo 19 tūkst. svarų sterlingų.