"Ekstros" žiniomis, R.Karpavičius įkliuvo per bendrą Maskvos srities milicijos ir Federalinės saugumo tarnybos operaciją prieš narkotikų platintojus. Rusijos pareigūnams įtarimų sukėlė pas R.Karpavičių rastas rusiškas pasas.

Buvo nuspręsta detaliau patikrinti sulaikytojo asmenybę. Iš atsiųstos į Lietuvą šio vyro pirštų atspaudų daktiloskopinės kortelės paaiškėjo, jog tai - "Karpis". Lietuvos teisėsaugininkai jau kuris laikas turėjo operatyvinės informacijos, kad R.Karpavičius yra aktyviai įsitraukęs į vienos Maskvos gaujų veiklą.

1995 metų gruodžio 30 dieną Vilniuje, "Delfino" pirčių komplekse esančioje kavinėje, prie vieno staliuko gėrė du UAB "Vilniaus skydas" darbuotojai J.Vilkelis ir V.Blekaitis su R.Karpavičiumi. Vyrai tarpusavyje audringai diskutavo.

Anot liudininkų, R.Karpavičius buvo jau visiškai girtas. Staiga pašokęs nuo kėdės, jis išsitraukė pistoletą TT ir pradėjo šaudyti į abu vyrus. "Karpis" iššaudė visą pistoleto apkabą ir pabėgo.

J.Vilkelis mirė iškart, o V.Blekaitis sužeistu pilvu buvo paguldytas į ligoninę. R.Karpavičius teisėtvarkos pareigūnams, kaip "Vilniaus brigados" narys, gerai pažįstamas. Pastarąjį kartą policijai į rankas jis buvo pakliuvęs 1994 metų vasario 20-osios naktį prie "Žirmūnų" restorano.

Policijos pareigūnų sustabdytame automobilyje "Jeep Cherokee" sėdėjo R.Karpavičius, dvi mergužėlės iš "Lietuvos" viešbučio ir Švedijos pilietis. Po automobilio sėdynėmis pareigūnai aptiko du kovinius pistoletus "Walther" ir "Makarov", o pas R.Karpavičių - mirtininkų kameroje sėdinčio Igorio Achremovo rašytą raštelį.

Pirmadienio "Ekstroje" taip pat skaitykite: