Šiaulių apygardos prokuratūros 1-ojo Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Eglė Veliulienė teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kaltinami trys jaunuoliai yra susiję su neteisėtu disponavimu psichotropinėmis ir narkotinėmis medžiagomis bei kontrabanda.

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelmės rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnai, metu buvo nustatyta, kad viskas prasidėjo, kai Ispanijoje pas tėvus uždarbiaujantis 20 metų kaltinamasis T. R., paragintas pažįstamo šiauliečio, nusprendė padėti į Lietuvą kontrabanda pargabenti 500 gramų kanapių.

Šių metų pradžioje pažįstamas šiaulietis, arba kitaip tariant, 23 metų kaltinamasis įmonės savininkas D. M., laukė iš užsienio pargabenamų kanapių, kurias turėjo platinti ir iš to užsidirbti Lietuvoje, praneša policijos atstovai.

T. R. nusprendė kanapes atgabenti į Lietuvą kartu su kitais siuntiniais, kurie įprastai siunčiami jo artimiesiems. Nusiuntęs juos savo tetai į vieną Šiaulių rajono gyvenvietę, jis paprašė giminaitės kelis siuntinyje esančius paketus perduoti atvyksiančiam draugui. Teta nieko nenutuokdama apie krepšyje laikytų paketų sudėtį, juos ir perdavė sutartam vaikinui.

Praėjus kuriam tai laikui, D. M. pradėjo platinti pargabentas narkotines medžiagas. Už vieną gramą „žolės“ prašydavęs 10 eurų, pardavėjas kaupdavo vis didėjančią neteisėtai uždirbtų pinigų sumą. Tačiau nei T. R. nei D. M. daug užsidirbti nepavyko. Balandžio pradžioje į kaltinamojo D. M. butą narkotikų įsigyti atėjusiam pirkėjui, D. M. buvo sučiuptas Kelmės rajono policijos pareigūnų.

Atlikus kratą jo namuose, policininkai aptiko ne tik kanapių, bet ir elektronines svarstykles narkotikams sverti bei 1700 eurų, galimai uždirbtų iš prekybos narkotikais.

Ikiteisminio tyrimo metu taip pat nustatyta, kad šiaulietis pardavė narkotikų 24 metų kelmiškiui A. D., pas kurį taip pat buvo rastos 73 amfetamino darinio tabletės (žinomos pavadinimu „Ecstazy“). Ši psichotropinė medžiaga buvo rasta, sustabdžius kaltinamojo A. D. automobilį kelyje Ryga-Šiauliai-Tauragė-Kaliningradas.

Neteisėtu disponavimu psichotropinėmis ar narkotinėmis medžiagomis kaltinamiems A. D. ir D. M. gresia laisvės atėmimas iki 8 metų, o T. R., kaltinamam dar ir kontrabanda, gresia laisvės atėmimas iki 10 metų. Baigus ikiteisminio tyrimo veiksmus, byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.