Kovo 7 dieną, 15.55 val., buvo gautas pranešimas, kad Vilniuje, ties A. Goštauto g. 3, taksi automobilio vairuotojas konflikto metu grasina pistoletu.

Konflikto dalyviai išdėstė skirtingas įvykio versijas. Taksistas teigė, jog buvo užstatęs įvažiavimą į kiemą ir, prie jo artinantis agresyviai nusiteikusiam kito automobilio vairuotojui, teko pakelti striukę ir parodyti dėkle esantį savigynai išduotą pistoletą „Walther“ (leidimas laikyti (nešiotis) ginklą ir ginklo pažymėjimas buvo pateikti pareigūnams).

Tačiau du įvykio liudytojai paaiškino, kad paprašius patraukti taksi automobilį, kilo ginčas, per kurį taksistas (gim. 1958 m.) išsitraukė ginklą ir jį įrėmė priėjusiam vaikinui į pilvo sritį. Pistoletas nebuvo užtaisytas. Koviniais šoviniais užtaisyta dėtuvė buvo rasta automobilio salone. Incidentas toliau tiriamas miesto 3 policijos komisariate.

Kovo 7 d., 22.40 val., patrulių ekipažas J. Treinio ir Kalvarijų gatvės sankryžoje pastebėjo einantį vyriškį kruvinomis rankomis ir kruvinais drabužiais. Kiek anksčiau girdėję pranešimą, kad Kernavės gatvėje vyriškis apdaužė daug automobilių (į šį iškvietimą nuvyko kitas policijos ekipažas), patruliai sulaikė neadekvačiai ir agresyviai besielgiantį apsvaigusį M. P. (gimusį 1983 m.). Jį teko surakinti antrankiais. Atvežtas į Kernavės gatvę, pastarasis prisipažino, kad daužė čia stovinčius automobilius, tačiau kodėl taip elgėsi, paaiškinti negalėjo.

Kovo 8-osios naktį, 2.14 val., patruliams buvo pranešta apie konfliktą tarp lankytojų ir apsaugos darbuotojų, įvykusį Žirmūnų gatvėje įsikūrusiame klube "Malibu".

Konflikto dalyvius vedant prie tarnybinio automobilio, prie pareigūno pribėgo neblaivi mergina (gimusi 1991 m.), įsikibo į specialiosioms priemonėms nešiotis skirtą diržą ir nuplėšė antrankių dėklą.

Mergina pristatyta į policiją kartu su kitais, tarpusavio pretenzijų turinčiais konflikto dalyviais. Jai teks atsakyti už pareigūnų teisėtų reikalavimų nevykdymą ir ekipuotės sugadinimą.