Savo bendrovės produkciją pagrobti sumanęs ir įvykdyti nusikaltimą padėjęs panevėžietis Robertas Kučinskas už grotų praleis trejus metus.

Šiaulių miesto apylinkės teismas dvejų metų ir dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmę skyrė broliams Evaldui ir Romualdui Raulinaičiams, padėjusiems apiplėšti švelniakailius žvėrelius auginusią įmonę.

Mantvydui Bendoraičiui teks kalėti penkerius su puse metų – teismas subendrino bausmę, skirtą už plėšimą, su anksčiau už kitą nusikaltimą paskirta bausme.

Nuteistieji turės atlyginti 418 litų turtinės ir 1000 litų neturtinės žalos nukentėjusiam audinių fermos sargui. Be to, ilgapirščiams už pavogtus kailius teks pakloti per 800 tūkst. litų bendrovės turtą perėmusiam bankui.

Nusikaltimą narplioję tyrėjai pastebėjo, kad Pavartyčių fermoje švelniakailius žvėrelius auginusiai bendrovei ketinta skelbti bankrotą, o šios bendrovės turtas už skolas vienam bankui buvo areštuotas. Vėliau paaiškėjo, kad bendrovei vadovavęs finansinių sunkumų prislėgtas R. Kučinskas, nusprendė pagrobti bankrutuojančios bendrovės kreditoriams turėjusį atitekti turtą.

Prieš daugiau nei ketverius metus trys kaukėti vyrai įsilaužė į švelniakailius žvėrelius auginusią įmonę Pavartyčių kaime (Radviliškio r.) ir sumušę sargą pagrobė apie 8 tūkst. išdirbtų kailių. Vyrui pavyko išsilaisvinti tik plėšikams dingus. Sumuštam 48-erių metų sargui prireikė medikų pagalbos. Antrankius nukirpo ugniagesiai.