Dzūkijos pasieniečiai pripažįsta, kad jų „klientai“ – išradingi ir sumanūs konstruktoriai, kurių sukurti dronai konkuruoja su kiniškomis skraidyklėmis. Tiktai gaila, kad vienintelė vietos edisonų paskata – neteisėtas kontrabandinių rūkalų skraidinimas iš Baltarusijos.

VSAT praneša, kad vėlų antradienio vakarą Varėnos pasienio rinktinės Tribonių užkardos pareigūnai patruliavo ties Kaniūkų kaimu (Šalčininkų r.). Žvalgydami savo veiklos teritoriją tamsoje išgirdo įtartinus garsus. Tokius paprastai skleidžia bepiločiai orlaiviai. Netrukus VSAT pareigūnai pastebėjo ir patį objektą – jį užfiksavo naktinio matymo prietaisu.

Pasieniečių patruliai nedelsdami parengė naudoti turimą bepiločių orlaivių užkardymo įrangą.

Pasieniečiai sėkmingai perėmė skraidyklės valdymą, pakeitė jos skrydžio kryptį ir priverstinai nutupdė. VSAT pareigūnai patikrino vietovę. Nuo smūgio į žemę sudužęs, nuotoliniu būdu valdomas savadarbis lėktuvėlis buvo aptiktas už kilometro nuo sienos su Baltarusija. Pievoje mėtėsi jo dalys, daugiau kaip 3 metrus siekiantys sparnai ir ryšulys. Jame pasieniečiai rado 360 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Bepilotį orlaivį valdęs asmuo dar nenustatytas. Savadarbis lėktuvėlis ir cigaretės saugomi Varėnos pasienio rinktinės Tribonių užkardoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją