Reido metu įkliuvo dešimt
font-family:"Calibri","sans-serif";mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-fareast-font-family:
Calibri;mso-fareast-theme-font:minor-latin;mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:"Times New Roman";mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-ansi-language:LT;mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language:AR-SA'>„užuomaršų", kurie neturėjo draudimo, važiavo be techninės automobilio apžiūros, ar iš viso neturėdami dokumetų. Nuotaika dėl patikrinimo subjuro tik vienam vairuotojui – kiti patikrintieji draugiškai bendravo su policijos pareigūnais ir visai nesijaudino, kad už užmaršumą teks susimokėti baudas.

Tarp užuomaršų pasitaikė ir du motociklininkai. Bičiuliai važiavo „Harley-Davidson“, tačiau net gavę baudas vaikinai neprarado geros nuotaikos. Vienas jų sustabdžiusiam pareigūnui prisipažino turintis tik asmens dokumentą, kitas pasakojo paėmęs bičiulio motociklą ir netikrinęs dokumentų. Pareigūnas juos patikrino ir pranešė, kad motociklo draudimas baigėsi prieš kelias dienas. Net ir sužinoję, kad bauda neišvengiama, abu neprarado nuotaikos.

„Važiuojame į Palangą, pasikeičiau su draugu motociklais, nes jo motociklo bakas didesnis. O tai dabar kas, bauda?", – išgirdęs teigiamą pareigūno atsakymą vaikinas neprarado nuotaikos.

Jo bičiulis nusijuokė, kad net kuprinės nepasiėmė, tai kur čia dar ir dokumentus. Nuėjus pareigūnui dar šyptelėjo: „nesivežioju dokumentų“. Laukdami, kol pareigūnas surašys baudas, jauni vyrai ėmė telefonais daryti nuotraukas asmenukėms. Prieš patalpindamas į socialinį tinklą dar pajuokavo: „įkliuvau šerifui“.

Nė vienas baudas gavusių vairuotojų nesiginčijo, tik vienam dingo nuotaika. Vaikinas vairavo nedraustą automobilį raudonais (pardavimui skirtais) numeriais ir tvirtino, kad tai ne jo mašina, o draudimas turi būti. Visgi duomenų bazė parodė ką kitą – draudimo nėra. Baudą surašiusiam pareigūnui vaikinas dar bandė priekaištauti, kad ilgai trunka baudos išrašymas. Tačiau nepanašu, kad jam buvo liūdna laukti – visą laiką jis garsiai leido muziką ir nėjo skubinti pareigūnų, kol jam nebuvo paduoti dokumentai.

Kelių policijos pareigūnai rugpjūtį reidus planuoja rengti visoje šalyje. Oficialiai skelbiama, kad rugpjūčio mėnesį kelių policija dirbs pagal tokį grafiką:

kiekvieną rugpjūčio savaitgalį – transporto priemonių vairuotojų blaivumo, apsvaigimo nuo narkotinių medžiagų patikrinimai;

● iki rugpjūčio 3 d. (nuo liepos 28 d.) – privalomų saugos priemonių naudojimo kontrolė (saugos diržai, saugos šalmai, vaikų vežimas automobiliuose); pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolė;

● rugpjūčio 4–10 d. – transporto priemonių važiavimo greičio kontrolė;

● rugpjūčio 11–17 d. – privalomų saugos priemonių naudojimo kontrolė;

● rugpjūčio 18–24 d. – pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolė. Taip pat – transporto priemonių važiavimo greičio kontrolė.

● rugpjūčio 25–31 d. – privalomų saugos priemonių naudojimo kontrolė;

● rugpjūčio 25–rugsėjo 14 d. – atšvaitų, kitų šviesą atspindinčių elementų naudojimo tamsiuoju paros metu kontrolė.

Policijos pareigūnai primena: vairuokite atsakingai, gerbkite vieni kitus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (143)