Vilniaus kelių policijos pareigūnų ekipažai naktinį reidą pradėjo Olandų gatvėje. Pirmųjų išsiblaškiusių pažeidėjų ilgai laukti neprireikė.

Jau 23 val. įkliuvo taksi vairuotojas, kuris neturėjo vairuotojo pažymėjimo. Vyriškis ilgai aiškinosi ir teisinosi. Sakė, kad praeityje jau buvo pakliuvęs į keblią situaciją, todėl dabar teisių ir neturi. Kokia toji minėta situacija vairuotojas pasakoti nepanoro. Kol taksi vairuotojas dėstė pasiteisinimus pareigūnams, jo automobilyje lūkuriavo keleiviai. Jiems teko išsikviesti kitą taksi, nes šis vairuoti jau tikrai nebegalėjo.

Praėjus dar keliomis minutėms, teises praradusių vairuotojų pasipylė kaip iš gausybės rago. Įkliuvo „Volkswagen Polo” vairuotoja, kuriai teises prieš kurį laiką atimtos dėl girtumo, bei prie „Volkswagen Polo” vairo buvęs jaunas vyras. Pastarojo situacija liūdesnės – jis vairuotojo pažymėjimo neturi jau nuo 2012 metų, mat jis buvo atimtas dėl narkotikų. Abiems pažeidėjams surašyti protokolai, teks mokėti baudas.

Netrukus sulaikytas ir pirmasis savaitgalio lėbautojas, nepabijojęs vairuoti neblaivus. Sustabdytame „Honda Civic” vairuotojas vos išsėdėjo. Viena sunkiausių užduočių įkaušusiam vairuotojui buvo išlipti iš automobilio. Pažeidėjas vos nusvirduliavo iki policijos ekipažo, kad galėtų pasitikrinti blaivumą. Alkoholio matuoklio parodymai nenudžiugino – apsvaigęs vyras įpūtė 1,41 prom. Nelaimėliui gresia bauda bei teisių atėmimas. Vos aplinkoje susigaudančiam pažeidėjui nesisekė ir išsikviesti draugus. Galų gale teko kviesti tralą, kuris ir nutempė automobilį.

Apie 1 val. pareigūnai nutarė patikrinimą perkelti į Vilniaus senamiestį – Pylimo ir Klaipėdos gatvių kampą. Vykstant į sostinės centrą įkliūti sugebėjo vingiais važiuojantis dviratininkas. Kilo įtarimas, kad šis naktinėtojas yra neblaivus, tad jam taip pat liepta pasitikrinti blaivumą. Dviratininkas įpūtė 0,72 prom. Namo jam teko grįžti pėstute.

Senamiestyje vairuotojai stebino smulkių pažeidimų gausa. Iš pradžių įžūlus „Lexus” vairuojantis jaunuolis buvo pamokytas už klevo lapo ignoravimą, kiek vėliau nubaustas „Mercedes” vairuotojas, kuris neturėjo reikiamų dokumentų.

Greit įkliuvo ir rimtesnių pažeidėjų. BMW automobilį su vokiškais numeriais vairuojantis vyras, paprašytas parodyti teises, atkirto, kad jų neturi. Pareigūnams patikrinus vyro asmens kodą duomenų bazėje paaiškėjo, kad 32-jų metų pažeidėjas taip niekada gyvenime teisių ir neturėjo. Vis tik dėl nemalonumų vyras per daug nesikrimto – ramiai išsikvietė draugus, kurie parvairavo jo automobilį.

Apie 2 val. sustabdytas „Honda Civic”, pilnas įkaušusių vyrų. Iš automobilio sklido stiprus alkoholio kvapas, tad pareigūnai nedelsiant liepė vairuotojui pasitikrinti blaivumą. Šis iš karto išsigando. Ir iš tiesų būta dėl ko – alkoholio matuoklis rodė 0,99 prom. „Honda Civic” keleiviai ant pareigūnų ir reide dalyvavusių žurnalistų supyko labiau už prisidirbusį vairuotoją. Priešiškai ir agresyviai nusiteikę girti keleiviai pro langus vis rodė nepadorias pirštų kombinacijas. Tuo tarpu vairuotojas stengėsi elgtis santūriai. „Aš pats kaltas. Visi draugai girti, aš lyg ir mažiausiai gėriau, todėl ir vairavau. Gėriau šiandien, gi savaitgalis”, - DELFI pasakojo jis.

Maždaug 3.10 val. pareigūnai nutarė vėl pakeisti reido vietą. Būtent tuomet įkliuvo didžiausias naktinio reido nelaimėlis. Riedant Goštauto gatve, degalinėje pastebėtas įtartinas „Volvo” vairuotojas. Jis išlipęs svirduliavo, tad kilo įtarimas, kad kurą mėginantis įsipilti jaunuolis yra neblaivus. Įtarimai pasitvirtino – vaikinas pripūtė 1,28 prom. Vairuotojas niekaip negalėjo suprasti kas vykstas ir vis bandė suvokti, kaip policija atsirado degalinėje. „Tai čia dabar automobilį konfiskuosit ar kaip?” - bandė aiškintis įkaušęs nelaimėlis.

Jaunuolis aiškino, kad su draugais gėrė mieste, o dabar nusprendė važiuoti namo. Kadangi gyvena netoliese, nutarė prieš grįžtant dar įsipilti kuro. Vis dėlto ši mintis baigėsi blogai. Šiam vairuotojui taip pat nepavyko prisišaukti draugų pagalbos. Jo automobilį į šoną patraukė policijos pareigūnas, o pažeidėjas pėstute patraukė namo blaivytis.

Apie 4 val. reidas persikėlė į Geležinio Vilko gatvės ir Konstitucijos prospekto sankirtą. Paryčiais neklaužados vilniečiai nenurimo. Paskutinis reido girtuoklis buvo BMW vairuotojas įpūtęs 0,78 prom. Juokingiausia tai, jog šalia įkaušusio vairuotojo sėdėjo visiškai blaivi vairuotojo pažymėjimą turinti keleivė.

Galų gale, sustabdytas itin agresyviai nusiteikės „Mazda” vairuotojas, neturintis teisių. Jis dėl šios rytinės nesėkmės buvo labai susinervinęs ir pyko ant viso pasaulio. Vyrui nepatiko nei pareigūnų darbas, nei žurnalistų dėmesys. „Gal jūs eikit geriau kokį stulpą pafotografuokit?” - primygtinai kelis kartus žurnalistams siūlė įtūžęs vairuotojas. Jam skirta bauda.

Paskutinis įkliuvo Azerbadžiano pilietis, sėdėjęs prie „Audi” vairo. Jis turėjo 90 dienų Lietuvoje galiojantį azerbaidžanietišką vairuotojo pažymėjimą. Vis dėlto jo galiojimas jau buvo pasibaigęs, mat vyras Lietuvoje gyvena jau metus. Jam skirta bauda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (499)