Pirmadienio naktį, apie 2 val., Radviliškyje, Maironio g., prie baro, trys jaunuoliai sumušė R. L. (gim. 1992 m.) ir įkėlė į automobilio „Audi 80“ bagažinę. Užpuolikai ketino sumušti ir R. L. draugą, tačiau šiam pavyko pabėgti. Jis iškart paskambino į policiją.

O pagrobėjai R. L. nuvežė į Antaniškių parko mišką. Ten pagrobtajam trys vaikinai ir mergina liepė mautis kelnes ir sėsti ant skruzdėlyno. Atskubėjus policijos patruliams užpuolikai virvėmis rišo 18-metį prie medžio.

Kaip DELFI sakė Radviliškio policijos viršininkas Alvydas Lideikis, R. L. ant skruzdėlyno sėdėjo neilgai, todėl rimčiau nenukentėjo. Jį apžiūrėję medikai nieko baisaus nepastebėjo.

Paaiškėjo, kad „Audi“ vairavęs R. L. (gimęs 1991 m.) buvo blaivus. Jo bendrininkai - girti: M. K. (gimęs 1984 m.) - 1,91 promilės, T. V. (gimęs 1987 m.) - 1,75 promilės. Visi trys uždaryti į areštinę.

Neblaivi (0,96 promilės) buvo ir jų draugė E. Ž. (gimusi 1987 m.). Mergina po apklausos paleista.

Įtariamieji pareigūnams teigia, jog tokiu būdu „auklėjo“ 18-metį už tai, kad jis (beje, irgi girtas - 2,7 promilės) pavogęs jų alų.

Visi šios istorijos dalyviai policijai žinomi kaip smulkūs pažeidėjai, bausti už administracinius teisės pažeidimus.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto laisvės atėmimo. Už tokį nusikaltimą gresia areštas arba įkalinimas iki 4 metų.

Policijos žiniomis, vienas iš užpuolikų dirba Didžiojoje Britanijoje, į Radviliškį jis grįžęs atostogų, kiti - nuolatiniai Radviliškio gyventojai.