Vilniaus antrojo policijos komisariato 2 veiklos skyriaus tyrėjai, važiuodami Gedimino prospektu, pastebėjo, kad matyti asmenys išbėgo iš parduotuvės „Ikiukas“ su brangių alkoholinių gėrimų buteliais rankose. Supratę, kad dienos metu vyksta nusikaltimas, pareigūnai pradėjo persekioti vagis.

Nepasižymėjo gudrumu

Iš maisto prekių parduotuvės išbėgę vyrai nuskuodė prie Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnybos pastato (A. Jakšto g.). Vienas policijos pareigūnas, iššokęs iš nežymėto tarnybinio automobilio, ten ir sulaikė viena vyriškį, kuris turėjo 3 stiprių alkoholinių gėrimų butelius.

Kitą vyriškį pareigūnas vijosi automobiliu, vėliau jį gaudė bėgdamas. Vagis, supratęs, kad neturi jokių šansų pasprukti, pribėgo prie šiukšlių konteinerio ir vieną į kitą sudaužė 3 stiprių alkoholinių gėrimų butelius.

Apsaugos darbuotojos „greitas mąstymas“

Sulaikytus du vyrus pareigūnai pristatė į parduotuvę, kurią jie buvo apvogę. Pasirodo, kad apsaugos darbuotoja tik tuo metu ruošėsi pranešti policijai apie įvykdytą vagystę. Pasak moters, ji nesuprato kas įvyko, vyriškiai labai greitai pasišalino iš parduotuvės.

Antrojo policijos komisariato tyrėjai atpažino vagis, jie yra labai gerai policijai žinomi narkomanai. Anot pareigūnų, vyriškiai buvo apsirengę naujais bei gražiais rūbais, o tai yra neįprasta. Manoma, kad jie galėjo drabužius pavogti iš kitos parduotuvės.

Šį įvykį tiria sostinės trečiojo policijos komisariato tyrėjai, nes nusikaltimas buvo įvykdytas jų teritorijoje. Pareigūnai iš kito komisariato sugavo vyriškius ir taip padėjo savo kolegoms.