Teismas informuoja, kad D. Šimonis kaltintas tuo, kad 2014 m. vasarį, atlikdamas bausmę Marijampolės pataisos namuose, būdamas apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų, o tai turėjo įtakos nusikalstamos veikos padarymui, prižiūrėtojų patalpoje tyčia sudavė kelis smūgius savo pareigas atliekančiam prižiūrėtojui.

Nuo suduotų smūgių pareigūną ištiko koma, jam padarytas sunkaus laipsnio galvos smegenų sukrėtimas, kraujo išsiliejimas ir kiti sužalojimai.

Kaltinamasis teisminio nagrinėjimo metu parodymus duoti atsisakė, todėl buvo pagarsinti jo duoti parodymai ikiteisminio tyrimo teisėjui, kuomet vyras prisipažino padaręs nusikalstamą veiką, gailėjosi. Tačiau D. Šimonis atsakomybę lengvinančių aplinkybių nenustatyta, nes teisminio nagrinėjimo metu kalinys pareiškė, kad dėl padarytų veiksmų nesigaili. Atsakomybę sunkinanti aplinkybė ta, kad nusikaltimą padarė būdamas apsvaigęs.

Teismas, įvertinęs minėtas aplinkybes, atsižvelgdamas į byloje esančius duomenis, į nukentėjusiųjų, liudytojų parodymus, ekspertizės išvadas ir į tai, kad asmuo anksčiau teistas 7 kartus, nusprendė už šį nusikaltimą skirti bausmę – 8 metus laisvės atėmimo, o subendrinus bausmes su ankstesniais nuosprendžiais, D. Šimonis kalės dar 17 metų. Teismas nuosprendžiu D. Šimonis pripažino pavojingu recidyvistu. Jis taip pat turės atlyginti 28 000 eurų neturtinę žalą nukentėjusiesiems.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.