Automobilio „Mercedes Benz“ vairuotojas iš Vokietijos, pateikė vairuotojo pažymėjimą išduotą dar 1977 metais. Jis teigė, kad tai galiojantis popierius. Piliečiui buvo paaiškinta, kad negali galioti kažkoks popiergalis išduotas dabar jau neegzistuojančios Demokratinės Vokietijos Respublikos laikais. Užsienietis ir jo sutuoktinė iš Lietuvos aiškino, kad šis dokumentas Vokietijoje jiems nesukelia jokių problemų. Nesukėlė ir dabar, nes buvo pasiūlyta grįžus pasikeisti dokumentus į galiojančius visoje ES, o ne tik savo kieme.

Sustabdžius automobilį norvegiškais registracijos numeriais, jo vairuotojui už tamsintus stiklus paskirta 14 eurų bauda. Taip pat buvo pasiūlyta nuo visureigio „Volvo XC 90“ prekinių šoninių stiklų nusiplėšti plėvelę, nes kitas sustabdęs pareigūnas, jau negalės skirti minimalios baudos. Bus skirti 28 eurai. Jei automobilis būtų registruotas Lietuvoje, bus dar niūresnis pasirinkimas – nuplėšti plėvelę, arba anuliuojama techninė apžiūra.

Vieta reidui Stalgėnuose buvo pasirinkta neatsitiktinai, Čia iš abiejų pusių atvažiavę savimi nepasitikintys vairuotojai, turėjo tik tris galimybes išvengti patikrinimo: apsikeisti vietomis su keleiviu, apsisukus bėgti arba tikėtis, kad alkoholio matuoklio rodmenys šį sekmadienio rytą nebus „pikti“.

Netrukus policijos motociklininkas nusivijo ant kalno apsisukusį ir atgal, Plungės link, nuvažiuojantį automobilį. Automobilis nusuko į miškus. Motociklas - paskui. Už maždaug 400 metrų nuo pagrindinio kelio automobilio „Mazda 323“ vairuotojas nebeturėjo kur dėtis ir buvo pričiuptas.

Plungiškis Edvardas K., gim. 1977 m., aiškino, kad jis nuo nieko nebėgo, Jis čia mišką apžiūri, mat ruošiasi pirkti. Vairuotojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2.08 prom. alkoholio. Išvakarėse užsibuvo Plungės miesto šventėje.

Du neblaivūs vairuotojai į Rietavo turgų atvažiavo iš Mažeikių. Automobilio „VW Passat“ vairuotojui Jonui S., gim. 1960 m., į kelionę išsiruošusiam su šeima, nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0.63 prom. alkoholio. Sutvarkius incidento dokumentaciją automobilį toliau nuvairavo vyresnioji dukra. Ji buvo blaivi ir vairuotojo pažymėjimą turėjo.

Kitas nelaimėlis - mažeikiškis, vairavęs automobilį „Ford Mondeo“. Egidijui B., gim. 1987 m., taip pat nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0.94 prom. alkoholio. Tačiau vilkiko vairuotoju dirbantis vaikinas sugalvojo, kad gali išsisukti davęs kyšį ir į pareigūno liemenės kišenę įkišo 400 eurų (8 banknotus po 50 eurų).

Šio incidento atvyko tirti operatyvinė grupė iš Plungės. Šios miesto policijos komisariate dėl valstybės pareigūno papirkimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Po to pareigūnai persikraustė į Platelius ir Salantus. Abiejuose miesteliuose sustabdyti du piliečiai vairavę be vairuotojo pažymėjimų.

Na, o Klaipėdos kelių policijos biuro pareigūnams netrūko darbo ir naktį iš šeštadienio į sekmadienį. Rietavo miesto centre sustabdyti trys vairuotojai vairavę be vairuotojų pažymėjimų. Vienam neblaiviam piliečiui surašytas protokolas, jog jis perdavė automobilio vairavimą žmonai, nors ta neturėjo teisių. Moteris gavo protokolą už vairavimą be teisių.

Plateliuose, 3.30 val., sustabdžius automobilį „Nissan Almera“, šio vairuotojas prieš papūsdamas į alkoholio matuoklį atsikando dešros. Prašė pareigūnų, kad leistų dešrą dorai sukramtyti, nes tikėjosi mažiau pripūsti, tačiau vis tiek jam nustatytas lengvas girtumas – 1.03 prom. alkoholio. Pilietis neslėpė, kad nuo 7 iki 24 val. gėrė ir alų ir brendį ir po to pagalvojo, kad trijų valandų užteks pamiegoti. Neužteko.

O paryčiais viename Klaipėdos rajono žvyrkelyje į stulpą sudužo automobilis „Audi A6“ su norvegiškais valstybiniais numeriais. Vairuotojas dingo. Automobilyje rasti nepradėti gerti alkoholiniai buteliai, vienas moteriškas batas, šlapias rankšluostis ir visi asmens ir mašinos dokumentai išduoti 1980 metais gimusiai lietuvaitei.