Antradienį apie 23.15 val. policijos pareigūnai sulaukė pranešimų, kad Šilalės r., Pajūrio mstl., keldamas pavojų kitiems vairuotojams važinėja traktorius „T-40“.

Pareigūnai pastebėję minėtą transportą priemonę, įjungę švyturėlius ir specialiuosius garso signalus bandė sustabdyti vairuotoją, tačiau jis nepakluso pareigūnų reikalavimams.

Vairuotojas pavojingai manevruodamas kelyje, staigiais judesiais keisdamas važiavimo kryptį, vingiuodamas per visą kelią bei išvažiuodamas į priešpriešinę eismo juostą įvažiavo į medienos apdirbimo įmonės teritoriją. Vaikino kelionė tuo nesibaigė. Jis iš chuliganiškų paskatų teritorijoje ėmė sukti ratus, taip keldamas pavojų ten dirbantiems darbininkams.

Policijos pareigūnai vairuotoją įspėjo per tarnybinio automobilio garsiakalbius, kad jeigu nesustos bus panaudota spec. priemonė „Ežys“ ir tarnybinis ginklas, tačiau vyras į tai nekreipė dėmesio.

Traktoriui sulėtinus greitį, policijos pareigūnas pasinaudojęs esančia situacija, iššokęs iš automobilio, panaudojo tarnybinį ginklą „Glock“ ir iššovė penkis šūvius į traktoriaus galinį ratą. Tačiau vairuotojas ir toliau bandė sprukti nuo pareigūnų, bet sumažėjus oro padangose traktorius sustojo.

Paaiškėjo, kad transporto priemonę vairavo blaivus vyras (gim. 1998 m.), jis jau buvo baustas 2 kartus už chuliganišką vairavimą.

Pradėta administracinio nusižengimo teisena pagal LR ANK 415 str. (transporto priemonių dalyvavimo viešajame eisme reikalavimų pažeidimas), 415 str. 2 d. (transporto priemonių dalyvavimo viešajame eisme reikalavimų pažeidimas), 420 str. 2 d. (pavojingas ir chuliganiškas vairavimas, Kelių eismo taisyklėse nustatyto draudimo lenkti ar įvažiuoti į priešpriešinio eismo juostą pažeidimas), 426 str. 5 d. (nepaklusimas reikalavimui sustabdyti transporto priemonę arba pasitraukimas iš eismo įvykio vietos).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją