Trečiadienį, apie 9.30 val., Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato pareigūnai apsilankė Gariūnų turgavietėje, vienu metu dvi pareigūnų grupės skirtingose vietose atliko patikrinimą.

Vienoje jų, avalinę pardavinėjančioje prekybos vietoje, pareigūnai pastebėjo garsių prekės ženklų pavadinimus. „Nike“, „Adidas“, „New Balance“ bei „Gucci“ ženklais papuošti sportiniai batai rėžė akį. Net ir policijos pareigūnams dirbant įvykio vietoje žmones traukė ne tik garsūs vardai, bet ir iškabos apie išpardavimus ir nuolaidas.

Tuo pačiu metu pareigūnai tikrino ir sportiniais drabužiais prekiaujantį prekybininką. Šioje vietoje marškinėliai, sportinės kelnės, šortai, kepurės ir kiti daiktai buvo su „Adidas“, „Nike“ ir kitų garsių prekinių ženklų pavadinimais.

Prekybininkai neapsidžiaugė nei pareigūnų, nei žurnalistų pasirodymu. Kiti prekybininkai pamatę savo kolegų liūdną dalią uždarė prekybos vietas, bijojo jiems gresiančios atsakomybės.

Su policija dirbančios Tarptautinės kovos prieš klastotes asociacijos SNB-REACT regiono vadovas Kazimieras Saržickas Delfi sakė, kad jų organizacijos tikslas – saugoti prekių ženklus, padirbinių kokybės jie nevertina. „Mūsų tikslas – klastočių atskyrimas. Tokių sulaikymų daugėja, reiškia, policija dirba“, - sakė K. Saržickas. Organizacijos duomenimis, didžiausią suklastotų prekių kiekį į Lietuvą tiekia Kinija ir Turkija.

Vilniaus antrojo policijos komisariato viršininkas Erikas Jalovikas pranešė, kad pas prekeivius surasta: „Nike“ sportbačių - 142 poros, „Adidas“ - 54 poros, „Gucci“ 11 porų, „Fila“ 3 poros.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)