„Las Provincias“ skelbia, kad Valensijos klinikinės ligoninės medikams pavyko išgelbėti pašautos moters kūdikį – į gydymo įstaigą atvežtai lietuvei buvo atliktas cezario pjūvis. Moteris šaunamuoju ginklu į galvą sužeista po konflikto Vall d'Uixo miesto gatvėje, ramiame gyvenamajame rajone.

Į ligoninę naktį iš pirmadienio į antradienį pristatytos moters būklę medikams pradžioje pavyko stabilizuoti, tačiau vėliau ji greitai ėmė blogėti, todėl gydytojų konsiliumas priėmė sprendimą gelbėti kūdikį ir atliko cezario pjūvį. Anot „Las Provincias“ šaltinių ligoninėje, kūdikis yra sveikas. Pati moteris vidurdienį mirė. Vienų šaltinių duomenimis, jai buvo 27, kitų – 28 metai.

Namas prie kurio įvyko incidentas

Įvykį tirti ėmė Kasteljono provincijos policijos pareigūnai – kol kas aišku, kad incidentas įvyko 31 tūkst. gyventojų turinčio Vall d'Uixo miesto Carbonaire rajone.

Atsakinga vietos valdžios atstovė Pilar Bernabe žiniasklaidai teigė, kad susišaudymas įvyko per konfliktą „tarp itin gausios šeimos narių“.

Anot jos, konfliktas prasidėjo tiesiog gatvėje, o atsakingos tarnybos apie sujudimą rajone pirmą pranešimą gavo pirmadienį 23 val. Kol vyksta tyrimas, P. Bernabe nenorėjo atskleisti fakto, ar yra suimtų, nepatvirtino ir žurnalistams iškilusios versijos, ar tai galėjo buvo konfliktas tarp skirtingų nusikalstamų grupuočių.

„Kad netrukdytume tyrimui, apie viską informuosime tada, kai tai bus galima daryti“, – tikino ji.

Visgi „Las Provincias“ žurnalistai sužinojo kiek daugiau įvykio aplinkybių, nors kai kurių liudininkų pateikta informacija pasitikėjimo nekelia.

Incidento Vall d'Uixo mieste vieta

Anot „Las Provincias“, žuvusiosios partneris ir įvykio vietoje buvę asmenys tikino, kad du šūviai buvo paleisti iš pro namą lėtai pravažiavusio baltos spalvos BMW 1 serijos automobilio.

Kai į incidento vietą atvyko policija, pašautos moters šeimos nariai ir draugai nuo šaligatvio su valymo skysčiais jau plovė kraujo pėdsakus. Pareigūnai įvykio vietoje nustatė, kad iš ginklo skriejo 22 kalibro kulkos, kurių viena buvo mirtina.

O kelios akimirkos prieš įvykį greta šunį vedžiojęs kaimynas pasakojo girdėjęs aršią diskusiją gatvėje. Anot šio liudininko, penki ar šeši asmenys dalyvavo karštame ginče, o vienas iš jų nuspyrė ginklą, iškritusį ant grindinio po kilusio susistumdymo.

Pasak leidinio „Las Provincias“ ir jo šaltinių tarnybose, jeigu šis pasakojimas yra tiesa, moteris galėjo būti nušauta atsitiktinai, o patys konflikte dalyvavę asmenys galėjo meluoti duodami parodymus, kad pridengtų tą, kuris iššovė.

Ant pranešimo, aukos partneris anksčiau yra turėjęs reikalų su policija dėl narkotikų platinimo.

Vall d'Uixo policijos atstovas Javieras Ferreresas miestiečiams išplatino raminančio turinio žinutę, kurioje informuoja, jog įvykis vienetinis, nutikęs labai konkrečioje aplinkoje, kitiems vietos gyventojams pavojus nekyla.

Žiniasklaida kalbina policijos atstovą Policijos atstovas Javierą Ferreresą

Tiesa, netrukus jis pridūrė: „Iš karto po įvykio pradėjome sustiprintą patruliavimą miesto gatvėse, kad išvengtume bet kokių galimai su šiuo įvykių susijusių papildomų incidentų.“

Anot „Europa Press“, J. Ferreresas taip pat patvirtino, kad dėl kol kas nežinomų aplinkybių konfliktas gatvėje kilo tarp grupės asmenų, buvo paleisti du šūviai, vienas kurių pataikė moteriai į galvą.

„Laimei, mūsų šalies medikų dėka pavyko išgelbėti kūdikio gyvybę. Jis yra visiškai sveikas“, – teigė pareigūnas.

Apie pačią nušautą lietuvę trečiadienį kiek daugiau informacijos pateikė Levante-emv.com žurnalistai, pasikalbėję su nušautos lietuvės kaimynais.

Vall d'Uixo miestelis

Pranešama, kad, nepaisant policijos raminimų, aplinkinėse gatvėse tvyro didelė įtampa, o plačiau kalbėti dauguma kaimynų atsisako. Visgi žiniasklaidai pavyko sužinoti, kad žuvusi lietuvė Ispanijoje gyvena nuo vaikystės.

„Nebuvo įmanoma pasakyti, kad ji – užsienietė, tai buvo visiškai į ispanišką bendruomenę integravęsis žmogus.

Nors mergina apibūdinama kaip „simpatiško charakterio ir išsilavinusi“, pažymima, kad pastaruoju metu ji niekur nedirbo, o kaimynai ją dažnai matydavo gretimoje kavinėje gurkšnojančią kavą su giminaite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)