Kadangi tikėtina, jog stebėti rungtynių į Vilnių atvyks daugybė „Lech“ sirgalių, nuspręsta pasitelkti ir šios šalies antiriaušinio padalinio pareigūnus, turinčius ilgametės patirties tvarkantis su Lenkijos futbolo klubų sirgaliais.Taip pat atvyks 4 lenkų futbolo sirgalius nuolat lydintys pareigūnai, renkantys ir analizuojantys informaciją apie savo klubų sirgalių elgesį.

R. Požėlą neįvardijo, ką ir kur dirbs svečiai iš lenkų specialiojo padalinio. Pasak jo, tai bus numatyta priemonių plane, kuris bus patvirtintas Policijos departamente trečiadienį. Tačiau neabejotina, kad lenkų pareigūnai kartu su Lietuvos policija darbuosis Vilniuje, o ne keliuose, kur bus įrengti policijos postai.

Policija lenkų sirgalius planuoja pasitikti Alytaus ir Marijampolės apskričių keliuose, vedančiuose nuo pasienio Vilniaus link. Bus tikrinami sirgalių automobiliai ir t.t.

Kalbėdamas apie tvarkos saugojimą atvykus sirgaliams iš Lenkijos, R. Požėla sakė: „Kaip ir per homoseksualų eitynes, policijos tolerancija baigsis sulig menkiausiu pažeidimu“.

Policijos duomenimis, lenkų klubas prašė 1200 bilietų, tačiau „Žalgirio“ vadovybė ketino suteikti minimalią kvotą, numatytą pagal tokių turnyrų organizavimo taisykles – 250. Tiesa, paskui tas skaičius lyg ir buvo padidintas iki 300.

Pasak R. Požėlos, „Žalgirio“ vadovybė galbūt nelabai suvokia, kas už ką atsakingas Lietuvoje – klubo vadovai kalbėję net apie galimybę prašyti kariuomenės pagalbos. Tačiau viešosios tvarkos užtikrinimas yra policijos, o ne kariuomenės prerogatyva.

Praėjusią savaitę Lenkijoje lankęsis Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Tarnybos organizavimo skyriaus viršininkas Saulius Klebavičius DELFI sakė, jog lenkų pareigūnų apibūdinimu, šio klubo sirgaliai nėra labai aršūs.

Užtikrinti viešąją tvarką policijai taip pat padės Valstybės sienos apsaugos tarnybos ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai.

Policijos departamentas primena, kad Priumo sprendime įtvirtintas tarptautinio policijos bendradarbiavimo instrumentas pasitelkti kitų ES valstybių narių policijos pareigūnus užtikrinant viešąją tvarką ir visuomenės saugumą,nusikaltimų prevenciją ir pagelbstint didelio mąsto renginių,nelaimių bei didelių avarijų atvejais. Šių metų birželio 6-7 dienomis Alytuje vyko tarptautinės pratybos, kurių metu Lietuvos,Latvijos, Estijos ir Lenkijos pareigūnai mokėsi vykdyti bendras policijos operacijas, atkuriant viešąjį saugumą. Be praktinių pratybų pareigūnai analizavo ir kiekvienos šalies teisinius dokumentus, derino naudojamos taktikos elementus.