Teismas nustatė, kad K. D. nuo 2010 m. rugsėjo 1 d. iki 2012 m. gruodžio 4 d., pasinaudodamas 5 nepilnamečių bejėgiška būkle dėl psichinės negalios, tenkino savo lytinę aistrą analiniu ir kitokio fizinio sąlyčio būdu.

K. D. keliose įstaigose ir namuose tenkino savo lytinę aistrą, pažeisdamas nepilnamečių asmens seksualinio apsisprendimo laisvę ir neliečiamumą, seksualiniai prievartavo neįgalius vaikus, vieną jų girdė.
Vyras neįgaliems vaikams sumokėdavo nuo 3 iki 30 Lt. Kartais atsilygindavo šokoladu, dovanodavo mobiliuosius telefonus, kitus daiktus. K. D. savo kompiuteryje laikė pornografinio turinio vaizdo medžiagą, kurią demonstravo nepilnamečiams, praneša Šiaulių apylinkės teismas.

Be to, teisiamasis, įkalbinėdamas ir grasindamas fiziniu susidorojimu, siekė paveikti nepilnamečius nukentėjusiuosius, kad šie duotų melagingus parodymus.

Vyras savo kaltę neigė. Šiaulių apylinkės teismas, vadovaudamasis nukentėjusiųjų ir liudytojų parodymais, susirašinėjimu socialiniame tinklalapyje „Facebook“ ir kita bylos medžiaga konstatavo, kad K. D. padarė 15 nusikalstamų veikų, kurių 5 priskiriamos sunkių nusikaltimų kategorijai.

Šiaulių apylinkės teismas K. D. skyrė 9 metų laisvės atėmimo bausmę, ją atliekant pataisos namuose.

Nuosprendis per 20 d. nuo paskelbimo gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui, skundą paduodant Šiaulių apylinkės teismui.