Ant tokio "jauko" užkibo 50-metė lenkė iš Elblongo miesto. Amerikiečių generolu apsimetęs sukčius, įtikinęs savo auką, jog Afganistane suradęs daug aukso, kurį reikia pargabenti į Lenkiją, iš moters išviliojo 200 tūkst. zlotų, rašo Lenkijos spaudos agentūra PAP.

Kaip sakė Elblongo miesto policijos atstovas spaudai Kšištofas Novickis, "kareivių" aukomis gali tapti ne tik moterys, bet ir vyrai.

Jau žinomi atvejai, kai moteris, apsimetusi Afganistano karo veteranu, karininku, išviliojo pinigus iš vyriškio, su kuriuo susipažino internete.

Panašioje situacijoje atsidūrė ir 50-metė Elblongo gyventoja. Ji taip pat susipažino su netikru generolu internete, kuris moteriai aiškino, jog Afganistane surado didelį kiekį aukso, kurį reikia pargabenti į Lenkiją. Sukčius prižadėjo lobį pasidalinti per pusę, tačiau tikino, kad reikia pasisamdyti lėktuvą, nes kitokiu būdu lobio per sieną nepavyks pervežti. Tam esą reikia 200 tūkst. zlotų.

Moteris reikiamą sumą pasiskolinusi iš artimųjų ir pažįstamų, pasiuntė juos "generolui", kuris vėliau dingo kaip į vandenį.

Tik tada moteris galiausiai suprato, jog liko apgauta.

Tokių atvejų jau yra pasitaikę ir Lietuvoje.