Joniškio rajono policijos Viešosios policijos patrulių būrio vadas Algirdas Sakalauskas buvo pastebėtas gegužės 1-osios naktį švenčiantis „Žilvinopramogų centre.

Apie 2-3 val. nakties jo asmeninis automobilis rėžėsi į medį ir su trenksmu vertėsi visai netoli pareigūno namų J. Basanavičiaus gatvėje. Apsivertęs ant stogo „Kia Sorento“ vairuotojas spruko - tokius duomenis pateikė su DELFI susisiekęs žmogus.

Policijos pareigūnai ėmėsi vidaus tyrimo, tačiau A. Sakalausko nuo pareigų nenušalino. Įvykiu susidomėjo ir prokuratūra – jiems užteko pagrindo pradėti ikiteisminį tyrimą. Tyrimo duomenimis, įvykio vietoje dirbant pareigūnams, prie jų priėjo žmogus, kuris prisistatė apvirtusio A. Sakalauskui priklausančio automobilio vairuotoju.

Kas iš tiesų įvyko, anot prokurorų, kol kas tvirtai pasakyti negalima, nes tyrimas dar nėra baigtas, tačiau kai kurie parodymai kelia rimtų abejonių, ar tikrai prie vairo buvo ne automobilio savininkas.

DELFI apie įvykį pranešęs žmogus patikino, kad matė, kaip prie automobilio vairo sėdo A. Sakalauskas, o po avarijos esą jis iš apvirtusio „Kia Sorento“ išsiropštė per galinį langą.

Bylos tyrimui vadovaujantis prokuroras Virginijus Kulikauskas sakė, kad liudytojų apklausos dar nebaigtos, žmonės ne itin linkę daug pasakoti. Surinkti duomenys atitinka su DELFI susisiekusio asmens pasakojimą. Pasak prokuroro, tyrimo baigtį paspartintų, jei atsirastų daugiau įvykį mačiusių žmonių ir jie nebijotų prokuratūrai liudyti.

Pasak prokuroro, nedideliame mieste vieni kitus pažįsta, tad nenuostabu, kad žmonės ne itin nori veltis vieni į kitų reikalus. Visgi ne visi linkę nutylėti apie eismo įvykius, ypač jei jame dalyvavo pareigūnas. Taip nutiko ir šįkart - prokurorus pasiekė gana svari informacija.

Apie eismo įvykį pasakojusio anonimo teigimu, į įvykio vietą atvykę keturi patruliai - trys vyrai ir viena moteris – pirmiausia ėmėsi traukti nuo kelio išsimėčiusias automobilio nuolaužas.