Antradienio naktį Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai, tarp kurių buvo ir kinologė su olandų aviganiu Sky, susekė ir miške ties Švendubrės kaimu Druskininkų sav. užklupo du jaunus vyrus.

Šalia jų buvo du juodos spalvos stačiakampiai ryšuliai. Vyrai turėjo automobilio saugos diržus, pritaikytus kontrabandai gabenti, lipnios juostos ritinėlį, peilį laužomomis geležtėmis, pipirinių dujų balionėlį.

Pas vieną šių vyrų pasieniečiai dar aptiko radijo stotelę „Baofeng“ ir mobilųjį telefoną su išankstinio mokėjimo SIM kortele. Dviejuose juoda polietileno plėvele apvyniotuose ryšuliuose iš viso buvo 1 100 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su baltarusiškomis banderolėmis. Jų vertė, įskaitant visus Lietuvoje privalomus mokesčius, – 4 554 eurai.

VSAT pareigūnai išsiaiškino sulaikytųjų tapatybes – naktį pasienio miške susirinkti kontrabandinių rūkalų atkeliavo 21-erių ir 26-erių Lazdijų rajono gyventojai. Nustatyta, kad jiedu pasienio ruože lankėsi neturėdami VSAT išduoto leidimo ir be asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančių dokumentų.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką ir dėl pasienio teisinį režimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimo lazdijiečiams pradėtos administracinio nusižengimo teisenos, jos bus nagrinėjamos rašytinio proceso tvarka.

Už pirmąjį nusižengimą įstatyme numatyta bauda nuo 2 000 iki 5590 eurų, už antrąjį – nuo 90 iki 170 eurų.

Sulaikytos cigaretės laikinai saugomos Druskininkų pasienio užkardoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją