Naktį iš sekmadienio į pirmadienį, jau po vidurnakčio, VSAT Aviacijos valdyba iš Policijos departamento sulaukė prašymo įsijungti į dingusio asmens paiešką. Vidutinio amžiaus vyras, užsienietis, sekmadienį apie 13 val. išėjo iš savo draugo namų Molėtų rajone ir negrįžo.

Netrukus, surinkus paieškai pakankamai reikalingos informacijos, iš VSAT Aviacijos bazės Paluknyje (Trakų r.) į paieškos rajoną pakilo pasieniečių sraigtasparnis LY-HCE. 2 val. 16 min. Molėtų rajone, miške netoli ežero, operatorė pastebėjo gulintį žmogų. Apie tai pasieniečiai informavo policijos pareigūnus, perdavė jiems vietos koordinates. Surastam vyrui buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba.

Ieškomą užsienietį iš sraigtasparnio pastebėjo Aviacijos valdybos operatorė Ieva. Pasak šios VSAT pareigūnės, dingęs vyras turėjo mobilųjį telefoną, tačiau į skambučius neatsiliepė. Nors miškas ten didelis, tačiau telefono skleidžiamo signalo dėka pavyko susiaurinti paieškos rajono ribas. Aiškiai užfiksavus siluetą, abejonių nekilo – žmogaus nesupainiosi su gyvūnu.

Išgelbėtas užsienietis šešerius metus Aviacijos valdyboje dirbančiai Ievai – antrasis surastas prapuolęs asmuo. Tačiau tarnybinėje VSAT pareigūnės biografijoje apstu kitokių iš oro žvalgytų ir aptiktų „radinių“ – neteisėtų migrantų, kontrabandininkų.