Trečiadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Aleksandro Barausko pasienio užkardos pareigūnai ties Jasauskų kaimu Varėnos r. miško pakraštyje išgirdo bepilotės skraidyklės garsą.

Po akimirkos pareigūnai pastebėjo nedideliame aukštyje į Lietuvos teritoriją įskrendantį droną su kroviniu. Perėmę skraidyklę, VSAT pareigūnai nustatė, kad tai yra savadarbis bepilotis skraidymo aparatas.

Prie keturių propelerių skraidyklės buvo prikabintas juoda polietileno plėvele apvyniotas paketas, jame rasti 500 pakelių cigarečių „Minsk City QS“ su baltarusiškomis banderolėmis. Krovinio judėjimui sekti ir pristatymo vietai nustatyti kontrabandininkai prie bepiločio orlaivio buvo pritvirtinę GPS siųstuvą.

Lietuvai sustiprinus valstybės sienos su Baltarusija apsaugą, kontrabandininkai vis dažniau naudoja bepilotes skraidymo priemones – dronus, meteorologinius balionus, savadarbius bepiločius lėktuvėlius. Šiuo „nuotoliniu“ būdu skraidinami nedideli cigarečių kroviniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją