Du Kalėjimų departamento pareigūnai, kurie turėjo saugoti M. Jonkų, įtariama, per daug atsipalaidavo, greičiausiai dėl to, kad buvo naktis. Vienas sargybinis kažkur išėjo, o kitas, kaip ir dauguma ligoninės pacientų, miegojo. M. Jonkus išsmuko į koridorių pro palatos duris. Kuo greičiau teismo procesą dėl pabėgimo užbaigti norintis M. Jonkus tyrėjams nurodė, kad iš anksto neplanavęs pabėgimo. Esą jį sugundė itin palankiai susiklosčiusi situacija.

Išsliūkinęs pro duris K. Jonkus teigė nėjęs tiesiai prie lauko durų. Išėjęs iš palatos, per langą išlipo ant statybininkų pastolių, kurie pastatyti, mat dalis ligoninės pastato renovuojama - apšiltinamos sienos.

Nuosavų namų kvartale, Lūkesčių g., policijos sučiuptas M. Jonkus nesipriešino, nesielgė agresyviai.

Žudiką prižiūrėti turėję Laisvės atėmimo vietų ligoninės konvojaus pareigūnai dėl prarasto budrumo gali netekti darbo. Tiesa, neskubama jų šalinti iš tarnybos, kol kas skirtas tik apribojimas - jiems daugiau neleidžiama konvojuoti asmenų, paimti ginklai. Jiems iškelta baudžiamoji byla. Tiesa, šis tyrimas truks kur kas ilgiau, nei M. Jonkaus pabėgimo byla. Prokuroras Mantas Januškevičius greitai išsiaiškino M. Jonkaus pabėgimo aplinkybes ir priežastį. Pagreitinto proceso tvarka baudžiamoji byla dėl kalinio pabėgimo teisme turėtų atsidurti dar šią savaitę.