Nustatyta, kad 2023 m. gruodžio 21 d. R. V., atlikdamas terminuotą laisvės atėmimo bausmę pusiau atviro tipo sąlygomis, perlipo tris įkalinimo įstaigos tvoras ir pabėgo iš įkalinimo įstaigos.

Bėglys dėl nusikalstamos veikos prisipažino ir paaiškino, jog sugalvojo pabėgti iš kalėjimo tam, kad atkreiptų į save dėmesį. Vis dėlto, duodamas parodymus teisme asmuo teigė, kad pasielgė neapgalvotai ir nepateisinamai. Aiškindamas pabėgimo aplinkybes jis pasakojo, kad pabėgimo dieną dirbo metalo ardymo ceche ir iš ten pasiėmė metalines kopėčias, kurių pagalba perlipo apsaugines įkalinimo įstaigos tvoras.

Remiantis bylos duomenimis, pareigūnai, pastebėję kopėčiomis pasišalinantį asmenį perspėjo jį, jog bus panaudotas šaunamasis ginklas, tačiau asmuo į tai visiškai nereagavo ir staigiai pasišalino nežinoma kryptimi.

R.V. nurodė, jog pabėgęs iš įkalinimo įstaigos pasislėpė miške – pelkėje, keletą dienų slapstėsi, girdėjo, kad jo ieško pareigūnai, tada bėgiais bei miškais ėjo iki Kauno miesto. Vėliau jis buvo sulaikytas policijos pareigūnų.

2024 m. balandžio 26 d. Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių nuosprendžiu R. V. pripažintas kaltu dėl kalinio pabėgimo, jam skirta 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, o subendrinus ją su neatlikta bausme asmeniui skirta 3 metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.