Pas 2018 m. rugpjūčio mėnesį sulaikytą Martyną Benosenko buvo rasta kokaino ir MDMA tablečių už daugiau nei 3 tūkst. svarų sterlingų, informuoja nme.com. 22-ejų metų amžiaus vaikinas, kuris taip pat turėjo vizitinių kortelių su užrašu „Flavour Town LS6“, per klaidą nusiuntė žinutę į policininko mobilųjį telefoną.

Remiantis „LeedsLive“ informacija, M. Benosenko buvo suimtas festivalyje, kai apsaugos darbuotojai atkreipė dėmesį į jo keistą elgesį ir matė, kaip jis rūko kanapes. Apieškojus vaikino kuprinę, viduje buvo rasta kokaino, supakuoto 28 maišeliuose, 67 MDMA tabletės ir truputis kanapių. Vėliau Lidso Karūnos teismas išgirdo, kad kokaino grynumas siekė 94 proc., o jo vertė prekiaujant gatvėje – 3 360 svarų sterlingų.

Lidse, Haid Parko rajone, gyvenantis M. Benosenko prisipažino kaltas dėl dviejų A klasės narkotinių medžiagų laikymo atvejų turint tikslą jas platinti ir dėl kanapių laikymo. Jam skirta trejų metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Christopheris Dunnas stengėsi sušvelninti nusikaltimą ir nurodė, kad M. Benosenko pradėjo prekiauti narkotikais, kai likus nedaug laiko iki festivalio prarado darbą „TGI Fridays“, kur dirbo virėju. Jis tvirtino, jog M. Benosenko „neįsivaizdavo, į ką įsivėlė“.

Laikinai teisėjos pareigas einanti advokatė Joanne Kidd pareiškė: „Kai tėvai leidžia savo vaikams ir paaugliams dalyvauti tokiuose festivaliuose, juos dažnai kamuoja nerimas. Jūs nusprendėte užsidirbti nemažą sumą pinigų ir savo taikiniu pasirinkote pažeidžiamus bei naivius festivalio lankytojus. Nė vienas panašaus dydžio renginys neapsieina be nualpusių ir sunkiai sunegalavusių asmenų, o kartais užfiksuojama ir mirties atvejų. Kadangi savo „amatui“ pasirinkote tokią vietą, tai yra sunkinanti aplinkybė.“