E. L., dirbanti parduotuvėje „Maxima“ kasininke-pardavėja, 2010 m. birželio 25 d. patikrino nukentėjusiojo pateiktą „Teleloto“ loterijos bilietą ir nustačiusi, kad bilietas laimėjo 200 Lt bei galimybę dalyvauti TV Šou, kur galima laimėti didesnius piniginius prizus, bilieto savininkui nurodė, kad šis nieko nelaimėjo, atidavė laimėjimo šaknelę, tačiau bilieto negrąžino.

Loterijos bilietą perdavė D. K. ir susitarė, kad galimą laimėjimą pasidalins per pusę. D. K. pateikė bilietą UAB „Olifėja“ organizuojamo „Teleloto“ TV šou žaidimo organizatoriams, dalyvavo TV šou ir laimėjo 9900 Lt, kuriuos visus išleido asmeninėms skolos apmokėti.

Teismas nusprendė E. L. pripažinti kalta ir skirti laisvės apribojimą 3 mėnesiams. D. K. pripažintas kaltu ir skirtas laisvės apribojimas 1 metams 10 mėnesių, įpareigojant visą bausmės laiką būti namuose nuo 22.00 val. iki 06.00 val. ir atlyginti nukentėjusiajam turtinę žalą.

Iš kaltinamojo D. K. taip pat konfiskuojama sukčiaujant laimėto dydžio pinigų suma – 9900 Lt.

Nukentėjusiojo naudai solidariai iš E. L. ir D. K. priteista 202 Lt turtinei žalai atlyginti ir 2000 Lt neturtinei žalai atlyginti.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.