Įvykis užfiksuotas trečiadienio vakarą, šalia Kauno arkikatedros. Vaikinai gali pretenduoti ir į kvailiausių nusikaltėlių titulą, nes siautėjo tiesiai po vaizdo stebėjimo kamera.

Vaizdo įraše matosi, kaip Vilniaus gatve žingsniuojantys jaunuoliai sustoja ties arkikatedros prakartėle. Staiga vienas iš jaunuolių įšoka į prakartelę, ima spardyti ir daužyti statulas. Įraše matyti, kad daugiausiai „darbuojasi“ du vaikinai, kiti „žygdarbį“ fiksuoja telefonų kameromis.

Vaikinai siautėjo apie tris minutes, kol atskubėjo pareigūnai.

Kauno savivaldybė informuoja, kad įvykis užfiksuotas naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį, apie 1.52 val.

Į įvykio vietą operatyviai atvykę Patrulių rinktinės pareigūnai sulaikė jaunuolius ir pristatė juos į Centro policijos komisariatą. Dėl chuliganiškų veiksmų pradėta administracinio teisės pažeidimo bylos teisena. Pareigūnai renka ir analizuoja bylos duomenis, nustatinėja tikslesnes įvykio aplinkybes, padarytos žalos dydį. Visi sulaikytieji – pilnamečiai, jie buvo neblaivūs.

Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 174 str. „Nedidelis chuliganizmas“ numato, kad necenzūriniai žodžiai ar gestai viešosiose vietose, įžeidžiamas kibimas prie žmonių ar kiti panašūs veiksmai, pažeidžiantys viešąją tvarką ir žmonių rimtį, užtraukia baudą nuo vieno šimto iki trijų šimtų litų arba administracinį areštą iki trisdešimties parų.