Policijos skiriamaisiais ženklais nepažymėtais tarnybiniais automobiliais su greičio ir kitų pažeidimų fiksavimo šiuolaikiška įranga nustatoma ypač daug pažeidimų.

Per pastarąsias dvi dienas, patruliuojant vienu iš šių „slaptų automobilių" užfiksuoti net 563 greičio viršijimo atvejai. Nepastebėję policijos ir nesitikėdami, kad greitis kontroliuojamas, 39 vairuotojai viršijo leistiną greitį daugiau nei 50 km/val.

Kelių policijos pareigūnai DELFI pasakojo, kad didžioji dalis šių pažeidimų užfiksuota remontuojamoje Žirnių gatvėje. Policijos pagalbos paprašė kelininkai, nuogąstaujantys dėl savo darbininkų saugumo - vairuotojai ignoruoja tai, kad dabar ten sumažintas leidžiamas greitis, ir važiuoja pro dirbančius žmones didžiuliais greičiais.

Žirnių gatvėje leidžiamas greitis buvo 80 km/val., prasidėjus remonto darbams, jis sumažintas iki 40 km/val. Tačiau daugybė vairuotojų į šį apribojimą nekreipia dėmesio.

Įprastai pareigūnai, dirbantys su neženklintais automobiliais, per dieną užfiksuoja 100-200 greičio viršijimo atvejų. Bet budint Žirnių gatvėje šis skaičius gerokai išaugo.

Užfiksuotiems greičio mėgėjams policija skiria baudas. O leistiną greitį viršijusieji daugiau kaip 50 km/val. keliaus į teismą. Jiems gresia ne tik bauda nuo 1000 iki 1500 litų, bet ir teisės vairuoti atėmimas 1-3 mėnesiams. Neturintieji 2 metų vairavimo stažo vairuotojo pažymėjimo neteks ilgesniam laikui - nuo 12 iki 18 mėnesių.

Kas tas paslaptingas patrulių automobilis, kuris seka ir baudžia nedrausmingus vairuotojus?