Klaipėdos apskr. policija praneša, kad apie 15.17 val. buvo gautas pranešimas, kad Nidos šiauriniame paplūdimyje skęsta keli žmonės.

Neringos miesto PK pareigūnai Ignas Buckiūnas ir Antanas Jurčys tuo metu aiškinosi situaciją dėl kurorte draudžiamoje vietoje pastatyto automobilio. Vos gavę informaciją apie nelaimę jūroje, nedelsiant išskubėjo pajūrio link. Į paplūdimį pareigūnai atvyko vieni iš pirmųjų, padėtį įvertino žaibiškai – Antanas Jurčys parengė virvę, o ekipuotę nusimetęs I. Buckiūnas griebė ją ir metėsi į bangas.

„Sąlygos buvo itin sudėtingos – didelės bangos, trauka į jūrą. Virvė, kurią turėjau, buvo 30 metrų ilgio, tačiau skęstantieji buvo gerokai toliau – 100 metrų nuo kranto ar net dar toliau,“ – pasakoja I. Buckiūnas.

Pasak pareigūno, vandenyje jau buvo į gyvą eilę sustojusių, rankomis susikabinusių žmonių grandinė, tačiau ir jie, siekdami dugną, nelaimės ištiktų žmonių pasiekti negalėjo. Pareigūnas yrėsi į grandinės priekį, plaukė skęstančiųjų link, tiesė jiems virvę ir tokiu būdu visi, bendromis pastangomis, tempė juos į krantą.

„Esant tokiam bangavimui pasiekti ir tempti išsigandusius skęstančiuosius reikėjo daug fizinių jėgų, todėl keisdavomės – jei su virve plaukdavo kitas žmogus, aš stovėjau gyvoje žmonių grandinėje,“ – sako I. Buckiūnas.

Tragedija virsti galėjęs incidentas Nidos paplūdimyje baigėsi laimingai – bendromis, gelbėtojų, ugniagesių, policijos pareigūnų ir drąsių poilsiautojų pastangomis, pavyko išgelbėti visus šešis skendusius žmones.

„Gelbėti skęstančiuosius jūroje teko pirmą kartą. Adrenalinas matyt suveikė taip, kad tuo metu nejaučiau nei šalčio, nei laiko tėkmės, nei baimės – stengiausi galvoti logiškai ir vykdyti pareigą. Bet žmonės turėtų būti atsargesni, nerizikuoti savo ir kitų, besistengiančių jiems padėti gyvybėmis,“ – sako ketvirtus metus Klaipėdos apskrities VPK tarnaujantis pareigūnas I. Buckiūnas, kuris su kolega A. Jurčiu, iškart po gelbėjimo operacijos išvyko reaguoti į kitą pranešimą.

Gelbėjimo operacijoje viso dalyvavo apie 60 žmonių, plačiau apie tai rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)