Ugniagesiai gelbėtojai apie Baltijos jūroje skęstančius žmones pranešimą gavo 15.15 val. Arčiausia buvę suskubo į pagalbą, kur jau į gelbėjimo operaciją buvo įsitraukę apie 60 žmonių.

Atvykę ugniagesiai iš vandens ištraukė tris žmones. Paaiškėjo, kad į banguotą jūrą maudytis nuėjusi mergaitė ėmė skęsti. Tai išvydęs jos tėtis puolė gelbėti dukros, tačiau bangos ir jį ėmė traukti gilyn.

Ant kranto buvę žmonės kaip mat puolė į pagalbą vyrui ir paauglei, tačiau dar keli tapo bangų įkaitais. Viso teko gelbėti šešis žmones.

Į gelbėjimo operaciją įsitraukė ir prie paplūdimių dirbantys gelbėtojai, ir kiti poilsiautojai, kurie susikibo rankomis ir artėjo prie grįžti į krantą nebegalėjusių žmonių. Pavyko išgelbėti mergaitę, jos tėtį ir dar vieną į pagalbą suskubusį žmogų.

Atvykę ugniagesiai prisijungė prie bendros gelbėjimo operacijos ir į krantą ištraukė dar plūduriavusius vandenyje tris žmones.

Jūroje pavojingos bangos

Anot ugniagesių, šiuo metu jūra pavojinga, nes bangos traukia gilyn, tad geriau vengti maudynių.

Nors visi išgelbėtieji buvo sąmoningi, vienas jautėsi prasčiau, tad jis išgabentas medikų apžiūrai.

Į nelaimės vietą apžiūrėti skendusių žmonių medikams privažiuoti buvo sudėtinga. Jiems pasiekti žmones gelbėtojai padėjo keturračiais.

Per gelbėjimo operaciją panaudoti vandens motociklai. Dėl didelio bangavimo buvo sudėtingos gelbėjimo sąlygos.

Papildyta 20.44 val. Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras (JGKC) iš Bendrojo pagalbos centro gavo pranešimą, kad jūroje, šalia Nidos šiaurinio paplūdimio skęsta žmonės.

JGKC praneša, kad skęstančiųjų gelbėjimui iš Nemirsetos Paieškos ir gelbėjimo posto buvo aktyvuotas Karinių oro pajėgų sraigtasparnis, kuris atskrido iki Nidos paplūdimio.

Tuo metu, apie 15.44 val. 3 skendusius asmenis išgelbėjo Nidos paplūdimio gelbėtojai, sraigtasparnio gelbėjimo operacijai virš jūros nebereikėjo, tačiau Nidos gelbėtojai konstatavo, kad vienam iš trijų skendusių asmenų reikalinga medicininė pagalba ir pagalba nukentėjusį gabenant į ligoninę. Iš sraigtasparnio į paplūdimį nusileidęs medikas paėmė nukentėjusį, skendimą ir hipotermiją (bendrą kūno atšalimą) patyrusį jauną vyrą, kuris sraigtasparniu buvo nuskraidintas prie Klaipėdos Jūrininkų ligoninės ir perduotas Greitosios medicininės pagalbos medikams. 16.30 val. Gelbėjimo operacija buvo baigta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)