Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus budėtojas Giedrius Vaičiulis BNS pranešė, kad vyro kūnas rastas tarp Liškiavos ir Viečiūnų kaimo. Šeštadienį trys žmonės nuskendo tvenkiniuose Kretingos ir Prienų rajonuose bei Vilniuje, Neryje.

Pasak budėtojo, dėl stipraus vėjo ugniagesiai gelbėtojai sekmadienį vyko šalinti medžių kuo kelių Alytaus, Kauno, Marijampolės, Šiaulių ir Vilniaus apskrityse. Kaune, Juozapavičiaus prospekte, medis apgadino du automobilius.

Energijos skirstymo operatoriaus (ESO) atstovas Ervinas Pareigis BNS pranešė, kad elektros neturinčių ESO klientų beveik nėra, esama tik pavienių atvejų.

„Yra likę tik keli pavieniai atvejai. Vakarykščiai škvalo padariniai jau pašalinti, tai nebuvo labai sudėtingi atvejai ir jų buvo nedaug, audra nebuvo labai stipri“, - BNS sakė E.Pareigis.

Po šeštadienio vakarą ir naktį vakarų Lietuvoje praūžusio škvalo be elektros sekmadienį vidurdienį buvo likę tik apie šimtas vartotojų. Nuo šeštadienio vakaro įvairiu metu jų buvo keli tūkstančiai, o sekmadienį ryte šis skaičius sumažėjo iki 800.