Iš Kauno kilusio spalvingos biografijos veikėjo pinigais dosniai paremta legendinė laikinosios sostinės „Žalgirio“ krepšinio komanda 1999 metais triumfavo Eurolygoje. Tai – vienintelis toks didžiausias mūsų krepšininkų laimėjimas šalies istorijoje. Iki šiolei tokios sėkmės dar neteko pakartoti.

Taigi, kas tas – paslaptingasis Š. Kalmanovičius? Delfi Plius pavyko sužinoti nemažai intriguojančių faktų apie buvusio šnipo, verslininko, krepšinio mecenato praeitį. Pirmąsyk išskirtinai pavyko pasivaikščioti Šabtajaus vaikystės, jaunystės adresais Kaune.

Po ilgai užtrukusių derybų pavyko pakalbinti šalia jo ne vienerius metus besisukinėjusį kaunietį, kuris ilgus metus kartu praleido ne tik didžiajame versle, bet ir krepšinio arenų užkulisiuose. Beje, tai vienas iš nedaugelio asmenų, kuriam teko sudalyvauti itin siaurame, artimiausių žmonių rate surengtoje atsisveikinimo su nužudytuoju Š. Kalmanovičiumi ceremonijoje, Izraelyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)