Pirmadienį, sausio 2 d., prieš pat 15-tą valandą Vilniaus pareigūnai gavo pranešimą, kad kieme važinėjasi, įtariama, girtas „Opelvairuotojas - vyrui sunkiai sekėsi manevruoti, jis apdaužė kelis automobilius.

Policija per kelias minutes jau buvo Gilužio gatvėje, nurodytame kieme. Automobilio vairuotoją pastebėję žmonės neapsiriko. Policijos pareigūnai patvirtino, kad vyras neblaivus.

Atvykus pareigūnams paaiškėjo, kad vairuotojas vargu ar galėjo praleisti pro ausis įstatymo pakeitimus: jis prisipažino dirbantis prokuratūroje.

Generalinės prokuratūros darbuotojas - karjeros valstybės tarnautojas.

Policija iškvietę gyventojai patys atėmė iš vairuotojo automobilio raktelius.

Atvykę pareigūnai žmogų paprašė pasitikrinti alkoholio matuokliu. Vairuotojas sutiko. Alkoholio matuoklio rodmenimis, vyrui nustatytas 2,83 prom. girtumas. Baudžiamoji byla neišvengiama.

Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė negalėjo pasakyti, kokiame skyriuje dirba įkliuvęs neblaivus darbuotojas. Jos teigimu, prokuratūra apie tai sužinojusi iš DELFI.

Netrukus Generalinė prokuratūra pranešė, kad žmogus dirba Generalinėje prokuratūroje, Personalo ir teisės skyriuje, yra vyriausiasis specialistas Marius Paužuolis.

„Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis nedelsiant nurodė pradėti tarnybinį patikrinimą dėl šio įvykio, - rašoma atstovės spaudai E. Martinonienės išplatintame pranešime. - Pažymėtina, kad šis asmuo šiandien ryte (sausio 2 d.) neatvyko į darbą, todėl buvo užfiksuota pravaikšta ir pradėtas tarnybinis patikrinimas dėl pravaikštos“.

Pats auto įvykis bus išsamiai ištirtas įstatymų nustatyta tvarka.