Pareigūnai žurnalistams pranešė, kad Gediminas Kontenis taip pat buvo įvykdęs nusikaltimą užsienyje (plėšimą), buvo ieškomas. Tačiau tarptautinė paieška nebuvo skelbta. Iki šiol Lietuvos pareigūnai neturėjo duomenų, kad G. Kontenis yra ieškomas.

Pareigūnai taip pat pranešė, kad nusikaltimo dieną, tiek G. Kontenis, tiek mažamečio motina buvo apsvaigę nuo narkotinių medžiagų. Tai patvirtino šlapimo tyrimas. Preliminariai, jie vartojo metamfetaminą. Kratų metų namuose narkotinių medžiagų policija nerado.

Policija apklausė daugiau nei 150 asmenų. Nustatyta, kad G. Kontenis iki vaiko mirties naudojo fizinį smurtą prieš savo sugyventinę, dėl to pradėtas atskiras ikiteisminis tyrimas. Taip pat planuojama abiems įtariamiesiems atlikti psichiatrinį tyrimą. Šiandien sprendžiama, kada tai bus padaryta.

Patvirtinu, kad yra duomenų, kad nusikaltimo metu tiek berniuko motina, tiek įtariamasis G. Konteinis galimai buvo apsvaigę nuo narkotinių medžiagų.

Prokurorai sprendžia klausimą dėl kitų veiksmų. Bus atliekamas tyrimas, iš kur atsirado kraujas ant sienų ir grindų, taip pat atliekamas drabužių tyrimas.

Šiandien žinoma, kad vaikas mirė nuo galvos smegenų sumušimo su kraujo įsiliejimu po kietuoju smegenų dangalu. Mes turime duomenų, kad vaikas buvo mušamas į įvairias kūno vietas.

Kalbant apie įtariamųjų poziciją, kas ir kaip mušė, abejonių nėra. Tyrimas yra pakankamai aiškus. Judame toliau“, - spaudos konferencijoje kalbėjo D. Valkavičius.

Šiuo metu nėra konkretizuojama, kad būtent patėvio veiksmai nulėmė vaiko žūtį.

Vaikas buvo mušamas tiek rankomis, tiek įvariais daiktais į įvairias kūno vietas. Kol kas aplinkybės tikslinamos, šiuo metu sunku pasakyti, kaip ši tyrimas baigsis.

Prokuroras turės nuspręsti, kuriam asmeniui ir kokia apimtimi pateikti pranešimą apie įtarimą. Šiandien jie yra abu įtariami bendrininkavimu nužudant vaiką. Šiandien abu įtariami tyčiniu nužudymu“, - kalbėjo D. Valkavičius.

Prokuroras patvirtino, kad buvo apklausti Kėdainių vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojai, darželio darbuotojai. Gauta duomenų, kad informacija iš Vaiko teisių apsaugos tarnybos dėl galimo smurto prieš vaiką ir dėl šeimos įrašymo į socialinės rizikos sąrašą turėjo būti siunčiama į Socialinių paslaugų centrą.

Galima patvirtinti, kad ši informacija nebuvo išsiųsta. Raštas buvo surašytas ir paliktas savivaldybės kanceliarijoje, iš kur tas raštas turėjo būti paimtas Socialinio paslaugų centro darbuotojo, tačiau šis raštas ten nenukeliavo.

Raštas buvo surašytas gruodžio 1 dieną Kėdainių rajono savivaldybės administracijoje Vaiko teisių apsaugos skyriuje. Buvo prašoma šią šeimą įtraukti į stebimų šeimų auginančius vaikus apskaitos sąrašą dėl įtariamo smurto prieš vaiką. Gruodžio 1 dieną galima buvo teikti pagalbą šiai šeimai.

Buvusi Kėdainių vaiko teisių apsaugos tarnybos vedėja yra apklausta kaip specialioji liūdytoja. Bus renkami duomenys iš visų tarnybų, kaip šeimai buvo teikiama socialinė pagalba šiuo konkrečiu atveju“, - spaudos konferencijoje sakė D. Valkavičius.

DELFI primena, kad vėlų sausio 24-osios vakarą buvo gautas pranešimas, kad Kėdainių daugiabutyje sumuštas vaikas. Keturmetis buvo taip stipriai sužalotas, kad netrukus Kauno klinikose mirė. Įtarimai dėl nužudymo pareikšti vaiko mamai Monika K. ir jos sugyventiniui G. Konteniui. Abu jie šiuo metu suimti.

Įrodymų prie sienos priremtas G. Kontenis pripažino – būtent jo stiprus smūgis kumščiu keturmečiui į veidą greičiausiai buvo mirtinas. Tą turėtų patvirtinti ir ekspertai.