Penktadienio vakarą nuo 22 valandos Subačiaus gatvėje išsirikiavę pareigūnai tikrino ir automobilių, ir dviračių vairuotojus. Dviratį vairavęs Baltarusijoje studijuojantis vyras su savimi neturėjo jokių dokumentų, o promilės perkopė nulį – tokiu atveju vis tiek būtina registruoti policijos žurnale. Vyrui teko palikti dviratį, kol bus atvežtas asmens tapatybės dokumentas. Paaiškėjo, kad jis nemelavo apie save ir vis pergyveno, ar tikrai su pareigūnais pasirašius žurnale bus viskas gerai.

„Ryt planuoju išskristi“, – savo nerimo priežastį paaiškino vyras.

Kurį laiką negausiame automobilių ir motociklų sraute vairuotojai buvo ir blaivūs, ir gerai nusiteikę. Tad pareigūnai persikėlė į Olandų gatvę. Čia vėl nedidelis promilių kiekis – BMW vairuotojui teko pasirašyti žurnale, kad jam nustatytas nežymus, 0,15 prom. kiekis. Atsisveikinęs jaunuolis su gerokai įsilinksminusia kompanija nuvažiavo toliau.

Jau gerokai po vidurnakčio pareigūnai nusprendė patikrinti Pylimo gatvę. Čia patikrinto „Mercedes-Benz“ vairuotojui 0,10 promilių sugriovė nakties planus. Vaikinas neturi dviejų metų vairavimo stažo, tad jam privaloma sąlyga yra nulis promilių. O dar šviesiaplaukė jo pakeleivė nusprendė nelaukti ar vaikinas ras kitą vairuotoją ir kol vairuotojas bendravo su pareigūnais, ji išlipo iš automobilio, trenkė durimis, po kelių žingsnių nugriuvo, po to atsikėlė ir svirduliuodama nukaukšėjo. To vaikinas nematė, o sužinojęs sakė, kad mergina ne lietuvė, ji esą paprašė pagalbos. Anot vaikino, mergina buvo girta, tad jis geranoriškai norėjęs padėti.

„Reikės patikrinti, ar piniginė nedingo“, – dar šyptelėjo jaunuolis.

Kone iš paskos „Mercedes“ sustabdyto „VW Passat“ vairuotojui 0,07 promilės buvo mažiau kenksmingos – vyras tik pasirašė policijos žurnale.

Netrukus nedidelis promilių kiekis sukėlė nerimą studentui iš Nigerijos. Jaunas vyras, vairavęs „Lexus“, ne iš karto sugebėjo pasitikrinti alkoholio matuokliu. Jis akivaizdžiai nerimavo, tačiau sužinojęs, kad leistinos normos neviršijo, nurimo.

Netrukus įkliuvo ir vairuotojo pažymėjimo nė neturintis vairuotojas. Jis automobiliu „Alfa Romeo“ vežė dar tris bendrakeleivius. Vos pareigūnai jį pakvietė prieiti prie tarnybinio automobilio, priekyje sėdėjusi mergina lyg niekur nieko sėdo į vairuotojo vietą. Paaiškėjo, kad vairuotojas niekuomet nė neturėjo vairuotojo pažymėjimo, o galinčių vairuoti ir turinčių tam teisę nė nereikia toli ieškoti. Už nuotykių troškimą vaikinui teks susimokėti baudą.

Artėjant rytui pareigūnai patikrino dar vieną vietą – Geležinio Vilko gatvę. Čia 0,12 promilių alkoholio matuoklio ekrane išvydusi mergina, vairavusi automobilį „Honda“ prisipažino, kad tikrinosi pirmą kartą. Ji buvo rami – vairavimo stažas pakankamas, kad tai liktų tik įrašu policijos žurnale.

O štai tik parašu neatsipirks vairuotojo pažymėjimą už greitį praradęs „Škoda“ važiavęs jaunas vyras. Jis rado vairuotoją, kad pargabentų namo su visu automobiliu, tačiau baudą vis tiek teks mokėti.

Jau auštant policijos pareigūnai patikrinimui sustabdė prabangų „BMW X5“ visureigį, kurį vairavo moteris. Su ja bendravusiam pareigūnui kilo įtarimų, ar vairuotoja blaivi, tad jos paprašė pasitikrinti blaivumą. Policininko nuojauta neapgavo – nustatytas 0,73 prom. girtumas. Patikrinus dokumentus paaiškėjo, kad moteris – Vilniaus miesto tarybos nario Arūno Šikštos žmona Jolanta. Vyras į Vilniaus tarybą pateko kaip Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio narys. Jis 2015 m. rinkimuose savo kandidatūrą kėlė kaip savarankiškas politinės kampanijos dalyvis.

Kol policijos pareigūnai bendravo su J. Šikštiene, su ja važiavusi keleivė ne kaip laikėsi. Pareigūnai pasiūlė paieškoti vairuotojų, gal kas galės ankstų rytą atvažiuoti ir jas parvežti automobiliu, tačiau geradario moteris nesurado. Teko palikti automobilį ir naudotis taksi paslaugomis.

Antrasis neblaivus vairuotojas vairavo „Crysler“. Vyras nustebo, kad 0,67 promilės jam užkerta kelią vairuoti. Rusakalbis vyras jau nusprendė palikti automobilį ir ieškoti kito būdo, kaip kelionę su keleive pratęsti toliau, tačiau tikrinant jo dokumentus paaiškėjo, kad miegoti jis eis negreit. Vyras pateikė suklastotą vairuotojo pažymėjimą. Nuotrauka jo, tačiau duomenys – ne. Policijos pareigūnų ekipažas vyrą nuvežė į policijos komisariatą. Vairuotojo laukia ne tik bauda už vairavimą neblaiviam, bet dar ir teks minti teismo slenkstį. Už suklastoto vairuotojo pateikimą gresia baudžiamojo atsakomybė.