Ryte, apie 8.09 val., gyventojas (gimęs 1980 m.) pasigedo net 73 augintų naminių paukščių – 40 ančių ir 33 vištų. Visos jos naktį pavogtos iš tinkline tvora aptvertos ir kabliuku užsklęstos paukštidės. Biržuvėnų k. gyventojas patyrė 800 eurų turtinę žalą.

Gavę informacijos apie įvykdytą vagystę, Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnai nedelsiant nuvyko į įvykio vietą. Apžvelgus teritoriją, spėjama, kad paukščiai iš vištidės iki automobilio maišuose gabenti apie pusę kilometro. Koks jų likimas, galima tik spėlioti. „Galbūt vagys paukščius nugalabins ir pardavinės skerdeną, galbūt augins ir pardavinės gyvus. Tačiau tai – didelis kiekis, kurio nėra taip paprasta realizuoti“, – apie įvykdytą vagystę kalbėjo pareigūnai.

Gyventojų prašoma, pastebėjus kaimynystėje staiga atsiradusį didelį kiekį naminių paukščių ar asmenį, pardavinėjantį vištų ir ančių skerdeną, nelikti abejingais ir pranešti Telšių apskr. VPK Veiklos skyriaus pareigūnui Viliui Sauseriui, tel. (8 444) 60343 arba atvykti į policijos komisariatą, adresu Karaliaus Mindaugo g. 1, Telšiuose, 206 kab.