Skelbiama, kad 27 metų Lietuvos pilietė Renata Sodė, supratusi, kaip sunkiai sužalojo mažylį, paieškos sistemoje „Google“ pradėjo ieškoti informacijos temomis „kūdikis komoje“, „kūdikis išbalęs“ ir „kūdikis sunkiai kvėpuoja“.

Nors kūdikis vos gaudė kvapą, Esekse gyvenanti jauna moteris skambinti greitosios pagalbos medikams neskubėjo. Skelbiama, kad ji delsė net 12 valandų. Per tą laiką berniuką ištiko koma. Moters sutuoktinis Mindaugas S. bandė jį gaivinti burna į burną. Galiausiai vaikas 2012 metų rugsėjo 14 dieną 10 valandą ryto atsidūrė ligoninėje.

Medikai netrukus pastebėjo, kad kūdikio momenėlis patinęs. Neliko abejonių, kad mažylio smegenys kraujuoja. Jis paguldytas į intensyvios terapijos skyrių. Gydytojai mano, kad traumą galėjo sukelti kratymas.

Kelios dienos iki nelaimės lietuvės vyrui siųstos trumposios žinutės leidžia daryti išvadą, kad moteriai buvo sunku susitvarkyti su dviem vaikais, ji buvo pikta ir nelaiminga.

Vienoje iš vyrui siųstų žinučių moteris rašė: „Aš jį sudraskysiu į gabalus, kaip jis mane už***o“. Kitos žinutės tekstas: „Jie mane už***o, abu išprotėjo. Antrąjį tuoj tėkšiu į sieną“.

Nors po incidento praėjo daugiau nei dveji metai, vaikas turi rimtų sveikatos bėdų ir vystymosi sutrikimų. Specialistai teigia, kad jo psichika kaip trijų mėnesių mažylio. Be pagalbos jis nesugeba sėdėti, sutrikusi rega.

Trejų metų laisvės atėmimo bausmę moteriai skyręs teisėjas Martinas Zeidmanas sakė: „Padarėte du siaubingus dalykus – kratydama sužalojote savo sūnų ir delsėte kreiptis į medikus. Žinojote, kokios pasekmės laukia, tačiau neskambinote greitajai pagalbai, manau, kad tai buvo sąmoningas sprendimas“.