Teismas abu vyrus pripažino kaltais. P. Kairiui skirta 11 metų laisvės atėmimo bausmė. Nusikaltimo vykdytojas už grotų praleis 8 metus. Beje, P. Butėnui prie bausmės pridėti dar vieneri metai už anksčiau įvykdytą nusikaltimą - P. Butėnas iš įkalinimo įstaigos buvo paleistas anksčiau laiko.

Taip pat itin įžūlų ir sunkiai sveiku protu suvokiamą nusikaltimą įvykdę kauniečiai nukentėjusiai merginai turės sumokėti po 200 tūkst. Lt neturtinei žalai atlyginti.

Taip pat abu nuteistieji solidariai turės padengti beveik 20 tūkst. Lt siekiančias merginos gydymo išlaidas.

Savo kaltę P. Kairys neigė. Jo advokatas Ričardas Girdziušas teigė, jo ginamasis esą neteisingai apkaltintas.

„P. Kairys jaučiasi prastai. Viešoje erdvėje jis vaizduojamas kaip pabaisa. Tikiuosi, kad teismas priims teisingą sprendimą“, - dar prieš paskelbiant nuosprendį teigė advokatas. P. Kairys prašė jį išteisinti.

Skelbiant nuosprendį nukentėjusioji Eglė V. nedalyvavo. Byla buvo nagrinėjama uždaruose posėdžiuose. Eglė V. nedalyvavo paskutiniuose posėdžiuose ir prašė teismo nagrinėti bylą jai nedalyvaujant. DELFI žiniomis, Eglė V. šiuo metu išvykusi į užsienį.

Teismo sprendimas per 20 dienų gali būti apskųstas.

Užpuolė laiptinėje

DELFI primena, kad buvusi P. Kairio širdies draugė Eglė buvo sužalota 2011 metų gegužės 20-osios vakare. Grįžtančią namo, vieno iš Šiaurės pr. daugiabučio laiptinėje, ją užpuolė nepažįstamas jaunuolis – jis merginą apipylė rūgštimi. Eglė buvo sunkiai sužalota – nudegintas veidas, krūtinė, pilvas, kitos kūno dalys. Ji ilgai buvo gydoma Kauno klinikose, kur buvo atlikta daugiau nei 30 operacijų.

Iškart buvo įtarta, jog nusikaltimas užsakytas. Tyrimo metu paaiškėjo, kad mergina buvo tris mėnesius sekama – jos automobilyje rastas paslėptas mobilusis telefonas su GPS funkcija.

Įtariama, kad nesveiku pavydumu pagarsėjusio P. Kairio motyvas buvo kerštas - taip vyras keršijo su juo bendrauti atsisakiusiai merginai. Netrukus buvo rastas ir Eglę rūgštimi apipylęs užsakymo vykdytojas P. Butėnas.

Kaltinamajame akte teigiama, jog organizatorius P. Kairys įsigijo pusės litro buteliuką su sieros rūgšties tirpalu, kurį atidavė šio itin sunkaus nusikaltimo vykdytojui − P. Butėnui.

P. Kairys nurodė nukentėjusiosios Eglės V. gyvenamąją vietą, darbovietę bei automobilio numerius.

Išsiaiškinta, kad P. Butėnas nusikaltimą įvykdė pirmojo merginos gyvenamojo namo aukšte.

Nustatyta, kad P. Butėnas sudavė merginai į veidą ir apipylė ją sieros rūgštimi. Eglė V. nudegė 22 proc. kūno paviršiaus.

P. Kairys už šį itin žiaurų nusikaltimą sumokėjo P. Butėnui 2000 litų. Beje, P. Kairys nusikaltimo vykdytojui buvo žadėjęs dukart didesnę sumą, tačiau sutartoje vietoje Panemunėje paliko perpus mažiau.

Prašė milijono

Niekur nedirbantis, keturis kartus teistas ir vidurinį išsilavinimą įgijęs nusikaltimo vykdytojas P. Butėnas kaltintas itin žiauriai, iš savanaudiškų paskatų sutrikdęs Eglės V. sveikatą.

Lengvinanti aplinkybė buvo ta, jog vaikinas prisipažino padaręs minėtą nusikaltimą ir dėl to gailėjosi. P. Kairys prisipažino tik dėl to, kad neteisėtai rinko informaciją apie asmens privatų gyvenimą.

Šioje baudžiamojoje byloje nukentėjusiąja pripažinta Eglė V. pateikė milijono litų vertės civilinį ieškinį neturtinei žalai atlyginti.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad už P. Butėno ir P. Kairio padarytus nusikaltimus gresia maksimali laisvės atėmimo bausmė iki 12 metų. Tokią bausmę P. Kairiui siūlė skirti prokuroras.

DELFI primena, kad P. Kairys 2007 metais buvo teisiamas kartu su tuometinio finansų ministro Zigmanto Balčyčio sūnumi Donatu Balčyčiu ir dar dviem asmenimis – visi jie dirbo Lietuvos verslo plėtojimo agentūroje. Jie buvo teisiami už piktnaudžiavimą tarnyba ir dokumentų klastojimą skirstant Europos Sąjungos lėšas.

Už šį nusikaltimą P. Kairys buvo nubaustas 70 MGL dydžio bauda, kuri nesumokėta iki šiol.